Weather Icon
Λιβύη , Σερβία 24 Φεβρουαρίου 2011

” Η Τουρκία έδειξε ότι το Ισλάμ και η δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια”

” Η Τουρκία έδειξε ότι το Ισλάμ και η δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια”

2008, γιορτή του Νεβρόζ – 15χρονος Κούρδος δοκιμάζει μία ” τζούρα” τουρκικής Δημοκρατίας 

Η Τουρκία είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά του λιβυκού καθεστώτος, οι οποίες θα «τιμωρήσουν το λαό», δήλωσε αργά χθες Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό μετά τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
«Δεν είναι σωστό να ενεργήσουμε βεβιασμένα σ’ αυτήν την περίσταση. Και δεν είναι σωστό στην παρούσα φάση να ληφθούν μέτρα κατά της Λιβύης γιατί τα μέτρα αυτά θα τιμωρήσουν τον πληθυσμό», τόνισε ο Ερντογάν.
Αλλά και η ΕΕ δήλωσε έτοιμη για την επιβολή κυρώσεων κατά του συνταγματάρχη Καντάφι και του καθεστώτος του λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων.
«Δεν είναι δικό μας έργο ν’ αναμιχθούμε στις υποθέσεις της Λιβύης και είναι ο λιβυκός λαός αυτός που θα αποφασίσει για την τύχη του», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι της Λιβύης θα διαπιστώσουν στο τέλος ότι αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση στη Λιβύη.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία, η οποία έδειξε ότι το Ισλάμ και η δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια», μπορεί ν’ αποτελέσει «πηγή έμπνευσης» για τους αραβικούς λαούς που σήμερα εξεγείρονται.
«Δεν προσπαθούμε να αποτελέσουμε μοντέλο για οποιονδήποτε, αλλά μπορούμε ν΄αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης γιατί η Τουρκία έδειξε ότι το Ισλάμ και η δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Το ότι έχουμε κάποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν μάς εμποδίζει να ζούμε σε μια δημοκρατία και η δημοκρατία δεν μάς εμποδίζει να έχουμε θρησκευτικές πεποιθήσεις και στη χώρα αυτή ζούμε εδώ και χρόνια μ’ αυτές τις δυο καταστάσεις», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube