Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Ιανουαρίου 2011

Λ. Οικονόμου: Οργανώσεις της αριστεράς η «αίθουσα αναμονής» τρομοκρατών

Συνάντηση με τον Αμερικάνο πρεσβευτή είχε στις 21 Ιανουαρίου του 2010 ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου στη διάρκεια της οποίας δόθηκε πλήρης αναφορά για τα σχέδια αναδιάρθρωσης της ελληνικής αστυνομίας και των σχεδίων της νέας ηγεσίας, σύμφωνα με ένα ακόμη εμπιστευτικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το WikiLeaks και δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Η συνάντηση έγινε μία μόλις ημέρα πριν από εκείνη του Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου στην πρώτη του 75 λεπτη συνάντηση που είχε στις 21 Ιανουαρίου 2010 με τον Αμερικανό πρεσβευτή, τόνισε πως η αναδιοργάνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί και ότι στους πρωταρχικούς στόχους είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα καταπολέμησης του εγκλήματος στα πρότυπα του FBI.
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, έλεγε, τότε, ο Οικονόμου, απαιτεί πολιτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά μέχρι να επιτευχθεί αυτό η Ελλάδα θα κλείσει κάθε σημείο εξόδου, προκειμένου να σταματήσει τη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, αλλά και τους ίδιους τους λαθρομετανάστες να περάσουν τα σύνορα με προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Επίσης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε καταδικάσει την επίθεση κατά της συναγωγής στα Χανιά και είχε τονίσει πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ακόμα, είπε πως το πρόβλημα της εγχώριας τρομοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία και προέβλεψε ότι οι σημαντικότερες τρομοκρατικές ομάδες θα διαλυθούν στο σχετικά προσεχές μέλλον. Ο Λ. Οικονόμου φάνηκε μάλιστα θετικός στην πρόταση του πρεσβευτή όσον αφορά στην δημιουργία κοινής ομάδας με μέλη από την ΕΥΠ και το FBΙ με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Όσον αφορά στο θέμα της παράνομης λαθρομετανάστευσης ο Λ. Οικονόμου τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο ανατολικό σύνορο της Ελλάδας αφού η Τουρκία δεν βοηθά στην προσπάθεια να σταματήσει η εισροή λαθρομεταναστών από ξηράς και θαλάσσης.

Για το φλέγον θέμα της τρομοκρατίας, ο Λ. Οικονόμου τόνισε ότι όλες οι τρομοκρατικές πράξεις είναι καταδικαστέες, και συνέχισε πως είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις. Δεν μπόρεσε ωστόσο να διευκρινίσει πόσος θα ήταν αυτός ο χρόνος αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος αφού έκρινε ότι υπάρχει “πρόοδος” στο θέμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Λ. Οικονόμου που χαρακτήρισε τις ομάδες της ακροαριστεράς “αίθουσα αναμονής” για την γέννεση μελλοντικών τρομοκρατών και μελών οργανωμένου εγκλήματος.
Τέλος, ο Λ. Οικονόμου κάλεσε τον πρεσβευτή να μην διστάσει να επικοινωνήσει απευθείας μαζί του σε περίπτωση που έχει οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σχετικά με το θέμα της εγχώριας τρομοκρατίας. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube