Weather Icon
Βαλκάνια , Ολλανδία 20 Ιανουαρίου 2011

Η Ολλανδία παρέχει €470 το μήνα για τους Βόσνιους που συμφωνούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Η Ολλανδία παρέχει €470 το μήνα για τους Βόσνιους που συμφωνούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.
5 janvier 2011

Οι βοσνιακές αρχές δήλωσαν ότι η Ολλανδία υποσχέθηκε μια χρηματική στήριξη στους Βόσνιους μετανάστες άνω των 45 ετών που θα επιλέγουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους. Μια σύνταξη 470 € το μήνα θα χορηγηθεί σε μονά άτομα ενώ τα ζευγάρια θα λάβουν 670 €.
Οι ολλανδικές αρχές αποφάσισαν να προσφέρουν πρόσθετες παροχές που συμπεριλαμβάνονται μια ισόβια χρηματική στήριξη για τους μετανάστες που αποφασίζουν να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία προέρχονται, επιβεβαίωσε την Τετάρτη το Υπουργείο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των προσφύγων από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο δήλωσε ότι οι βοσνιακές αρχές είχαν λάβει την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των Κάτω Χωρών ότι από τώρα, όλοι οι μετανάστες ηλικίας πάνω από 45 ετών έχουν δικαίωμα για χρηματική στήριξη και πληρωμή των εξόδων ταξιδιού στη περίπτωση που αποφασίζουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.
Περισσότερα από 30.000 άτομα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη ζουν σήμερα στις Κάτω Χώρες και οι αρχές κρίνουν ότι ορισμένα από αυτά δεν εντάθηκαν ικανοποιητικά στη κοινωνία.
Το πρόγραμμα, που συνεπάγεται την πληρωμή των εξόδων ταξιδιού μέχρι 1.500 ευρώ καθώς και ισόβια χρηματοδοτική υποστήριξη έως 470 ευρώ το μήνα προορίζεται ειδικά για αυτά τα άτομα. Για τα ζευγάρια, το μηνιαίο επίδομα είναι 670 ευρώ. Επιπλέον, πρόσωπα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλιση ασθενείας στις Κάτω Χώρες θα μπορέσουν να υπολογίζουν μια  χρηματική υποστήριξη για την περίθαλψη τους στην χώρα καταγωγής τους.
Το πρόγραμμα εθελοντικής αναχώρησης από τις Κάτω Χώρες περιλαμβάνει το δικαίωμα  επιστροφής στη χώρα εντός προθεσμίας ενός έτους. Εάν δεν χρησιμοποιούν αυτό το δικαίωμα, οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού θα πρέπει να παραιτηθούν από την ολλανδική εθνικότητα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube