Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Δεκεμβρίου 2010

WikiLeaks: Ο Πάπας δεν ήθελε την Τουρκία στην Ε.Ε.

WikiLeaks: Ο Πάπας δεν ήθελε την Τουρκία στην Ε.Ε.

Ο Πάπας είναι υπεύθυνος για την αυξανόμενη «εχθρότητα» του Βατικανού προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που διαθέτει η ιστοσελίδα WikiLeaks και δημοσιεύουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, το 2004 ο Καρδινάλιος Ράτσινγκερ, ο τωρινός Πάπας, μίλησε κατά της ένταξης μουσουλμανικού κράτους στην Ε.Ε., αν και το Βατικανό επίσημα τηρεί ουδέτερη στάση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Monsignor Pietro Parolin, απάντησε λέγοντας ότι οι παρατηρήσεις Ράτσινγκερ ήταν «δική του και όχι η επίσημη θέση του Βατικανού».
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις εγγράφων του WikiLeaks, ο Πάπας ήταν η κύρια φωνή πίσω από ανεπιτυχή προσπάθεια της Αγίας Έδρας για να εξασφαλίσει μια αναφορά σε «χριστιανικές ρίζες» της Ευρώπης στο Σύνταγμα της ΕΕ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει στα τηλεγραφήματα ότι ο Ράτσινγκερ «σαφώς αντιλαμβάνεται ότι αν επιτραπεί μια μουσουλμανική χώρα στην ΕΕ θα αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η περίπτωση για την αναφορά στα χριστιανικά θεμέλια της Ευρώπης».
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube