Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επαναστάτης χωρίς αιτία

Η φωτογραφία του που κρεµιέται από τη σηµαία στο Μνηµείο του Αγνωστου Στρατιώτη κατά τις βίαιες φοιτητικές διαδηλώσεις της Πέµπτης δηµοσιεύθηκε στις πρώτες σελίδες του βρετανικού Τύπου.

Στην ανακοίνωση της αστυνοµίας αναφέρεται πως ο 21χρονος Τσάρλι Γκίλµορ συνελήφθη στο σπίτι του στο Σάσεξ «ως ύποπτος για βίαιες ταραχές και απόπειρα να προκαλέσει ζηµιές στη βρετανική σηµαία στο Κενοτάφιο, στις 9 ∆εκεµβρίου», καθώς και ως ύποπτος για κλοπή. Ο νεαρός είχε δηλώσει νωρίτερα πως ντρέπεται για την πράξη του.

Αλλοι νεαροί διαδηλωτές φωτογραφήθηκαν να ουρούν πάνω σ’ ένα άγαλµα του Ουίνστον Τσόρτσιλ και να πετάνε τούβλα στα παράθυρα του κτιρίου του υπουργείου Οικονοµικών. Οµως το γεγονός ότι είναι γιος διασήµου και ανήκει στην τάξη των προνοµιούχων κατέστησε τον Τσάρλι Γκίλµορ το «πρόσωπο» των βανδάλων της διαδήλωσης. «∆εν χρειάζεται εκπαίδευση: ο ταραξίας φοιτητής στο Κενοτάφιο είναι γιος του σταρ των Πινκ Φλόιντ», έγραψαν οι «Τάιµς» στην πρώτη σελίδα τους.

«∆εν χρειάζεται εκπαίδευση, µόνο να µάθει να σέβεται», ήταν ο τίτλος της «Ντέιλι Τέλεγκραφ», που παρέφρασε επίσης τον γνωστό στίχο από το άλµπουµ «The Wall» του διάσηµου ροκ συγκροτήµατος.

Η συντηρητική εφηµερίδα σηµείωνε πως η προνοµιούχος ανατροφή του, η εκπαίδευσή του στο Κέιµπριτζ και η κλίση του προς τα κοστούµια της Σάβιλ Ρόου (η οδός όπου βρίσκονται οι καλύτεροι ράφτες του Λονδίνου) µπορεί να µην είναι αρκετά για να αντισταθµίσουν την έλλειψη κοινής λογικής ή καλών τρόπων…

Οι σφοδρές επικρίσεις έκαναν τον 21χρονο να ζητήσει την Παρασκευή δηµόσια συγγνώµη. ∆έχθηκε µάλιστα και δηµόσια επίπληξη από τη µητέρα του, η οποία είπε πως «ντρέπεται» για τον γιο της. Ονεώτερος Γκίλµορ, ο οποίος είναι δευτεροετής φοιτητής της Ιστορίας στο Κολέγιο Γκίρτον, ζήτησε συγγνώµη «για την τροµερή προσβολή προς χιλιάδες ανθρώπους που έπεσαν ηρωικά για τη χώρα µας».

Επέµεινε πως δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι βεβήλωνε το Μνηµείο του Αγνωστου Στρατιώτη – «αν το είχα συνειδητοποιήσει, σίγουρα δενθα είχακάνει αυτόπουέκανα» -και υπογράµµισε: «Αισθάνοµαι µόνοντροπή. Η πρόθεσή µου δεν ήταν να επιτεθώ ή να βεβηλώσω τοκενοτάφιο. Τρέχοντας µετο πλήθος, παρασύρθηκα από το κλίµα της στιγµής».

Γιος της δηµοσιογράφου και συγγραφέα Πόλι Σάµσον, ο Τσάρλι υιοθετήθηκε από τον Ντέιβιντ Γκίλµορ µετά τον γάµο του ζεύγους το 1994 και µεγάλωσε στο αξίας 1,7 εκατ. ευρώ αγρόκτηµα της οικογένειας στο Μπίλινγκχερστ (∆υτικό Σάσεξ). Ο βιολογικός πατέρας του είναι ο συγγραφέας και ηθοποιός Χίθκοτ Ουίλιαµς.

Ο Τσάρλι έχει εργαστεί ως µοντέλο και έχει δοκιµαστεί και στη δηµοσιογραφία, γράφοντας µουσικοκριτική στις εφηµερίδες «Γκάρντιαν» και «Οµπζέρβερ». Σε συνέντευξή του νωρίτερα φέτος είχε µιλήσει για τον προνοµιούχο τρόπο ζωής του. «Ανέκαθεν µου άρεσαν τα καλής ποιότητας ρούχα», είχε εξηγήσει.

«Οι γονείς µου, µου είχαν πει πως αν έµπαινα στο Κέµπριτζ, θα µου αγόραζαν ένα κοστούµι από τη Σάβιλ Ρόου. Μου έφτιαξαν δύο κοστούµια, ένα µονόπετο πρωινό κι ένα βραδινό, το οποίο είναι χρήσιµο, καθώς στο Κέµπριτζ έχουµε ένα σωρό συµπόσια και επίσηµες περιστάσεις».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube