Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Νοεμβρίου 2010

H Thomas Cook στη ρωσική αγορά μέσω Ιntourist

H Thomas Cook στη ρωσική αγορά μέσω Ιntourist

Tην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας αποφασίζει να εκμεταλλευθεί ο βρετανικός τουριστικός όμιλος του Thomas Cook, βασιζόμενος στην κοινοπραξία του με την Ιntourist. Η Thomas Cook θα εξασφαλίσει μερίδιο 50,1% σε αυτή, σε αντάλλαγμα για το οποίο θα καταβάλει σε ρευστό και μετοχές το ποσό των 45 εκατ. δολ. Η ρωσική εταιρεία ταξιδίων Intourist, η οποία απολάμβανε μονοπωλιακό καθεστώς στη σοβιετική αγορά τουρισμού, ιδιωτικοποιήθηκε στις αρχές του 1990.

Η στόχευση του Τhomas Cook στη Ρωσία είναι μία κίνηση με προοπτική, καθώς πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι, οι οποίοι ταξιδεύουν σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αίγυπτος, με τη σχετική ζήτηση να αυξάνεται συνεχώς. Σε ανακοίνωσή της η Thomas Cook τόνισε ότι η κοινοπραξία με την Intourist συμπεριλαμβάνει τις εγχώριες δραστηριότητες και τις δραστηριότητες εξωτερικού, καθώς και το δίκτυο ταξιδίων, που διαθέτει η ρωσική εταιρεία – αλλά όχι και τα ξενοδοχεία της. Στόχος της βρετανο-ρωσικής πρωτοβουλίας είναι να επικεντρωθεί στην επέκτασή της στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Μάνι Φοντένλα-Νοβόα, ανέφερε ότι η διαδικασία διερεύνησης για τη συμφωνία είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2010, αλλά χρειάστηκε χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί. «Η Ρωσία ήδη είναι μια τεράστια αγορά και πολλοί άνθρωποι, εμού συμπεριλαμβανομένου, πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί στη σημαντικότερη αγορά της Ευρώπης

Αρκεί να σκεφθούμε ότι κάθε χρόνο 2 εκατ. Ρώσοι πηγαίνουν διακοπές στην Τουρκία και 1,6 εκατ. στην Αίγυπτο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Thomas Cook. Η κίνηση της εταιρείας του εντάσσεται στη γενικευμένη τάση των τουριστικών ομίλων να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξή τους σε αναδυόμενες αγορές, η εξέλιξη των οποίων είναι σαφώς ταχύτερη της ευρωπαϊκής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube