Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Νοεμβρίου 2010

Το Facebook μπορεί να…προδώσει

Η ηγεσία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έστειλε στα στελέχη της προειδοποίηση σχετικά με τους στρατιωτικής φύσεως κινδύνους του Facebook.

Υψηλούς κινδύνους συνεπάγεται η χρήση του Facebook στο θέατρο επιχειρήσεων, σύμφωνα με προειδοποίηση της διοίκησης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας προς τα στελέχη της, καθώς, μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορεί να αποκαλυφθεί η θέση τους.

Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε σε εσωτερική ιστοσελίδα και θίγει το θέμα του κατά πόσον μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νέες, ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες για να εξακριβωθεί η γεωγραφική θέση του χρήστη τους.

Όπως αναφέρεται μέσα, η απρόσεκτη χρήση θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές συνέπειες για την επιχειρησιακή ασφάλεια και τη μυστικότητα».

Αντίστοιχη προειδοποίηση θα στείλει και ο στρατός.

Η κύρια ανησυχία των αξιωματούχων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έχει να κάνει με τη χρήση BlackBerry και άλλων συσκευών που διαθέτουν δυνατότητες GPS, καθώς διαδικτυακές υπηρεσίες με δυνατότητες γεωγραφικού προσδιορισμού/ εντοπισμού (Facebook, Foursquare κ.α) θα μπορούσαν να τους «βρουν», με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η θέση τους στον εχθρό.
http://www.blogger.com/goog_1148516694με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube