Weather Icon
Γαλλία , Κίνα 5 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνίες δισ. ευρώ μεταξύ Γαλλίας – Κίνας

Γαλλικές εταιρείες θα πουλήσουν ουράνιο, αεροσκάφη Airbus και τεχνολογία ύψους 16 δισ. ευρώ έπειτα από συμφωνίες που ανακοινώθηκαν χθες κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδει το Associated Press η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Γαλλία ως στόχο είχε μεταξύ άλλων την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι οποίες είχαν επιδεινωθεί την τελευταία διετία έπειτα από τις απειλές Σαρκοζί για μποϋκοτάζ των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο με αφορμή τη στάση της Κίνας στο Θιβέτ, ενώ το 2008 η συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί με τον Δαλάι Λάμα στην Πολωνία είχε εξοργίσει την κινεζική ηγεσία.

Οι συμφωνίες υπογράφονταν η μία μετά την άλλη αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο και όπως έγινε γνωστό συμφωνήθηκε να αγοράσει η Κίνα 102 αεροσκάφη τύπου Airbus.

Ο Ζιντάο πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι και η συμπεριφορά του Σαρκοζί δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή των προ δύο ετών, καθώς όπως αναφέρουν αναλυτές υπήρξε μεγάλη ανησυχία ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν την ευκαιρία μεγάλων επενδύσεων στην Κίνα. Μάλιστα οι σύμβουλοι του Σαρκοζί τον καθοδήγησαν να αποφύγει την οιαδήποτε σύγκρουση με τον κινέζο ομόλογό του για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=220441

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube