REAL TIME |

Weather Icon

Το Τσέσνα εντόπισε διακινητές

Aπό αεροσκάφος, τύπου Τσέσνα, με το οποίο είναι εφοδιασμένος ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex στον Έβρο, εντοπίστηκαν δύο τούρκοι διακινητές μεταναστών. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν από τις επίγειες δυνάμεις. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αλλοδαπών που περνούν τον Έβρο εξακολουθεί να είναι αυξημένος, παρότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει μείωση της τάξης του 35%.
 Του Κώστα Καντούρη

Οι δύο διακινητές εντοπίστηκαν από το πλήρωμα του μικρού αεροσκάφους την ώρα που συνόδευαν δύο ομάδες 14 μεταναστών, οι οποίοι περνούσαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα με πλαστικές βάρκες από την κοίτη του ποταμού Έβρου. Οι τούρκοι δουλέμποροι, σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην παρέμβρια περιοχή κοντά στο Αμόριο Διδυμοτείχου. Από τις αρχές του χρόνου στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί και έχουν συλληφθεί ακόμη 66 διακινητές μεταναστών, οι οποίοι εισπράττουν μεγάλα ποσά, υποσχόμενοι δρόμο προς την ελπίδα.

Το αεροσκάφος της Frontex συμμετέχει στην επιχείρηση “Rabit 2010” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ορεστιάδας, προκειμένου να ανακοπεί το πρωτοφανές κύμα διέλευσης μεταναστών από την Τουρκία. Στην ίδια επιχείρηση χρησιμοποιείται και ελικόπτερο όπως και εννέα μεγάλες θερμικές κάμερες που έχουν δυνατότητα εντοπισμού ατόμων σε μεγάλες αποστάσεις.

Παρά την κινητοποίηση όμως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη βεβαιότητα που εκφράζεται από τους ιθύνοντες για μείωση της μεταναστευτικής ροής τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώθηκε ότι μόνο χθες εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής φυλακίου 270 μετανάστες, αριθμός που ξεπέρασε ακόμη και τις καθημερινές διελεύσεις αλλοδαπών από την ελληνοτουρκική μεθόριο. “Εάν οι μετανάστες περνούν τη συνοριακή γραμμή, κανείς δεν μπορεί να τους αποτρέψει, ούτε ασφαλώς και η Frontex”, επισημαίνουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, που υποστηρίζουν ότι η κινητοποίηση μεγάλης δύναμης αστυνομικών δεν έχει κανέναν λόγο, από την ώρα που οι ίδιοι οι μετανάστες παραδίδονται μόνοι τους. http://www.makthes.gr/news/reportage/64762/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube