Weather Icon

Βουλγαρία: Παρουσίαση αγωγού «Ναμπούκο»

Νέες θέσεις εργασίας και διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου θα προσφέρει το έργο του αγωγού “Ναμπούκο” στη Βουλγαρία, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας του έργου “Nabucco Gas Pipeline International”, Κριστιάν Ντολεζάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων “ΒΤΑ”.
Χαρακτηρίζοντας “στρατηγική τοποθεσία” τη Βουλγαρία, ο κ. Ντολεζάλ υπογράμμισε ότι το έργο θα δώσει στη χώρα την ενεργειακή της “ανεξαρτησία”, καθώς θα διαφοροποιήσει τις πηγές προμήθειας φυσικού αερίου.

Οι εργασίες κατασκευής του τμήματος του αγωγού, στο βουλγαρικό έδαφος, θα γίνουν από Βούλγαρους, τόνισε ο κ. Ντολεζάλ και πρόσθεσε ότι περίπου 400 με 500 θα απασχοληθούν άμεσα στην κατασκευή του έργου.
 Συνολικά, περίπου 1.000 άτομα αναμένεται να απασχοληθούν (άμεσα και έμμεσα) για το έργο.
Το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν, είπε ο κ. Ντολεζάλ αποτελούν τις δύο βασικές “δεξαμενές” προμήθειας του αγωγού με φυσικό αέριο. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, θα υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για τον αγωγό και οι μέτοχοι (του έργου) θα φροντίσουν γι’ αυτό.
Το 70% του έργου χρηματοδοτείται από δάνεια και το υπόλοιπο 30% από τους μετόχους του έργου. Η αξία του έργου διαμορφώνεται σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι μέτοχοι του έργου είναι οι Botas (Τουρκία), BEH (Βουλγαρία), MOL (Ουγγαρία), OMV (Αυστρία), RWE (Γερμανία) και Transgaz (Ρουμανία) με μερίδιο 16,67%, έκαστος.
Στη Βουλγαρία, η διαδρομή του αγωγού περιλαμβάνει τις περιοχές Γιάμπολ, Μπουργκάς, Σούμεν, Πλέβεν, Λόβετς, Βέλικο Τίρνοβο, Ρούσε και Βράτσα και το συνολικό μήκος του τμήματος του “Ναμπούκο” στο βουλγαρικό έδαφος είναι 412 χιλιόμετρα. http://www.athina984.gr/node/127426

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube