Weather Icon
Βαλκάνια , Ισλάμ , ΝΑΤΟ 22 Οκτωβρίου 2010

Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί τη Βουλγαρία

Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί τη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων αφότου έστειλε τους στρατιώτες της στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο εκπρόσωπος μιας ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης.

«Οι στρατιώτες σας αναπτύχθηκαν για να πολεμήσουν σε μουσουλμανικό έδαφος, έτσι η Βουλγαρία έγινε ένας νόμιμος και θεμιτός στόχος για την Αλ-Κάιντα», δήλωσε στην εφημερίδα «24 Casa» ο σεΐχης Αμπού Σαρίφ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Ασμπάτ αλ-Άνσαρ.

Μιλώντας στο Αΐν αλ-Χίλουε, ένα παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο κοντά στη Σιδώνα του Λιβάνου, ο Αμπού Σαρίφ προειδοποίησε τη Βουλγαρία να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν όπως αποσύρθηκε από το Ιράκ ή να υποστεί τις συνέπειες.

«Αποσύρετε τους στρατιώτες σας πριν επιστρέψουν νεκροί», φέρεται ότι δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Βουλγαρία διατηρεί ένα απόσπασμα 600 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, την Κανταχάρ και τη Χεράτ. Ο υπουργός Άμυνας Άνιου Ανγκέλοφ δήλωσε πρόσφατα ότι η Βουλγαρία μπορεί να στείλει το 2013 άλλους 700 στρατιώτες στη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών περιέγραψε την Ασμπάτ αλ-Άνσαρ ως μια τρομοκρατική οργάνωση με σχέσεις με την Αλ-Κάιντα και έδρα το Λίβανο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube