Weather Icon

Δεν έχει σημασία να μετρήσω πόσους σκότωσα

Εφ. Ταράφ 17-10-2010

O κατηγορούμενος στη δίκη για δολοφονίες αγνώστων δραστών συνταξιούχος συνταγματάρχης Τεμιζόζ, θύμωσε με τις περιγραφές των συγγενών των θυμάτων και είπε : ¨Δεν έχει σημασία να μετρήσω έναν-έναν πόσους ανθρώπους σκότωσα¨.

Στην προχτεσινή δικάσιμο της δίκης για τις 20 δολοφονίες αγνώστων δραστών στην περιοχή Σιρνάκ, περιελάμβανε ενδιαφέρουσες ομολογίες. Ο εκ των κατηγορουμένων κρατούμενος τέως διοικητής στρατοχωροφυλακής Καισάριας Τζεμάλ Τεμιζόζ νευριάζοντας με τις περιγραφές των συγγενών των θυμάτων είπε : ¨Δεν έχει σημασία να μετρήσω έναν-έναν πόσους ανθρώπους σκότωσα¨. Ένας άλλος κρατούμενος και πρώην φύλακας χωριού ο Καμίλ Ατάκ είπε πως ο Οτζαλάν του είχε στείλει γράμμα όπου τον προειδοποιούσε πως ¨θα σε καταναλώσουν¨. Επίσης ο συνταξιούχος υποναύαρχος Ατίλλα Κιγιάτ στην ληφθείσα μετά από εντολή κατάθεση του, αναφέρει πως οι δολοφονίες αγνώστων δραστών υπήρξαν κρατική πολιτική.

Σχόλιο : Αυτοί λοιπόν που για δεκάδες χρόνια δολοφονούσαν κόσμο απλά επειδή ήταν Κούρδοι, αριστεροί ή αντικαθεστωτικοί, έχουν και το θράσος να θέλουν να μας κάνουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσον αφορά την ¨καταπίεση¨της μειονότητας.
tourkikanea

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube