Weather Icon
Ιράν , Ισλάμ 22 Οκτωβρίου 2010

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι το Ιράν επιδιώκει να ιδρύσει τράπεζες σε μουσουλμανικές χώρες

Το Ιράν προσπαθεί να ιδρύσει τράπεζες σε μουσουλμανικές χώρες για να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τον ΟΗΕ, επιβεβαίωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που θεωρεί ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι κυρώσεις είναι αποτελεσματικές.

“Ξέρω ότι προσπαθούν” και ότι η Ουάσινγκτον έχει ενημερώσει τους συμμάχους της για την κατάσταση αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, ερωτώμενος για τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.
“Δεν αποτελεί έκπληξη, είχαν προσπαθήσει να κάνουν το ίδιο και στο παρελθόν.
Για εμάς είναι μια ένδειξη ότι οι κυρώσεις έχουν κάποιες συνέπειες”, σχολίασε ο Τόνερ.

Η εφημερίδα, επικαλούμενοι αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να ιδρύσει τράπεζες στη Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράκ, με σκοπό να παρακάμψει τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Στις αρχές του μήνα, ο υπουργός Οικονομικών του Ιράν, Σαμσεντίν Χοσεϊνί, είχε υποστηρίξει ότι οι κυρώσεις στις πραγματικότητα ενίσχυσαν το Ιράν.

“Ο κόσμος είναι μεγάλος και οι άνθρωποι που θέλουν να εμπορευτούν (με το Ιράν) βρίσκουν τους τρόπους για να μεταφέρουν τα χρήματα”, εξήγησε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube