Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ιράν 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση Ερντογάν διαψεύδει με οργή βρετανικό δημοσίευμα

Η κυβέρνηση Ερντογάν διαψεύδει με οργή βρετανικό δημοσίευμα

Οργισμένα αντιδρά η τουρκική κυβέρνηση σε δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, που ισχυρίζεται ότι η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνητικού κόμματος, θα χρηματοδοτηθεί από το Ιράν.

«Είμαστε εξοργισμένοι από αυτό το ψέμα και δεν έχουμε άλλη λύση παρά να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη», είπε σε ειδική συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη, o αντιπρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος Ομέρ Τσελίκ.

Η εφημερίδα “Ντέιλι Τέλεγκραφ” του Λονδίνου, υποστήριξε ότι το Ιράν χρηματοδοτεί με 25 εκατομμύρια δολάρια το κόμμα Ερντογάν για την διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών. Η «αποκάλυψη» της βρετανικής εφημερίδας που εξόργισε την Άγκυρα, γίνεται μερικές μόνο μέρες μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού κόμματος στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος.

Η εφημερίδα σχολίασε ότι η «ιρανική χρηματοδότηση αυξάνει τους φόβους για το μέλλον για το κοσμικό καθεστώς της Τουρκίας», ένα από τα στερεότυπα που χρησιμοποιεί η εσωτερική αντιπολίτευση για να κτυπήσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσελίκ τόνισε σήμερα ότι σκοπός του ΑΚ είναι να δημιουργήσει ένα νέο Σύνταγμα. «Θα το κάνουμε αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές», είπε, χωρίς να προσδιορίσει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Η θητεία τη σημερινής εθνοσυνέλευσης λήγει τον Ιούλιο του 2011.

Ο κ. Τσελίκ δεν απέφυγε να αναφερθεί στον φόβο που δημιουργείται στην Τουρκία από μια μεγάλη μερίδα του λαού από τις κινήσεις και την εκστρατεία της αντιπολίτευσης.

«Οι φόβοι ότι το ΑΚ θα εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση είναι αβάσιμοι. «Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα. Θέλουμε να διατηρήσουμε τις αξίες και τα ήθη της Τουρκίας αλλά παράλληλα θέλουμε να αλλάξουμε την Τουρκία», είπε.
NOOZ.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube