Weather Icon

Γκ. Ιβάνοφ: Παράλογο πρόβλημα το θέμα της ονομασίας

«Παράλογο πρόβλημα» χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη να υπάρξει λύση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η Ελλάδα να επιδείξει «ευρωπαϊκή συμπεριφορά», μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Από την πλευρά του ο Μπαρόζο τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις» και κάλεσε «όλα τα μέρη με επιρροή να συμπεριφερθούν με ευρωπαϊκό πνεύμα συμβιβασμού». Ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε παράλληλα περισσότερο αισιόδοξος από ότι στο παρελθόν για την εξεύρεση λύσης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη βελτίωση του κλίματος που διαπιστώνει μεταξύ των δύο πλευρών. «Εάν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές, τότε δεν υπάρχει λόγος να μη βρεθεί λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαρόζο επανέλαβε ότι για να υλοποιηθεί η πρόταση της Επιτροπής για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ απαιτείται ομοφωνία στο Συμβούλιο και για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να δεσμευτεί με συγκεκριμένες ημερομηνίες σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση του αιτήματος της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που διαπιστώνει μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών και σημείωσε τα ενθαρρυντικά πρόσφατα βήματα προόδου που έχουν πραγματοποιηθεί σε μια σειρά από ζητήματα όπως το εμπόριο, ο τουρισμός αλλά και σε θέματα παιδείας, με τις ανταλλαγές φοιτητών.
http://www.agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube