Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάσκοπο της Χαμάς στην Κύπρο δικάζει το Ισραήλ

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
ΝΕΑΡΟΙσραηλινό αραβικής καταγωγής οδήγησαν στο Δικαστήριο οι Αρχές του Ισραήλ, με την κατηγορία της κατασκοπείας και της συνεργασίας του με τη Χαμάς, η οποία τον στρατολόγησε, όπως αναφέρουν, στην Κύπρο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 22χρονος κάτοικος Ιερουσαλήμ Αχμάντ Αγουάντ στρατολογήθηκε από δύο πράκτορες της Χαμάς
κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Κύπρο έναντι αμοιβής που περιλάμβανε τα μισά του δίδακτρα και το μισό του κόστους του ενοικίου του.

Ο φοιτητής, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, εκπαιδεύτηκε στον χαρακτήρα των πληροφοριών που ήθελαν να συγκεντρώνει και στις τεχνικές κωδικοποίησης και ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως και σε μεθόδους αντίστασης σε ανακρίσεις αν συλληφθεί.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο φοιτητής το 2008 στρατολογήθηκε στη «Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ιερουσαλήμ», οργάνωση απαγορευμένη στο Ισραήλ. Ο 22χρονος συνελήφθη ενώ εκτελούσε την πρώτη του μυστική αποστολή συλλογής πληροφοριών οικονομικού και πολιτικού χαρακτήρα στο Ισραήλ, όπου ταξίδευσε μέσω Τουρκίας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube