REAL TIME |

Γενικά θέματα 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τα νησιά Κουρίλες σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος

Τα νησιά Κουρίλες σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος

Τα νησιά Κουρίλες, τα οποία διεκδικεί η Ιαπωνία και είναι η αφορμή να μην έχει υπογραφεί έως και σήμερα συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Ρωσίας και της Ιαπωνίας μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πόλεμο, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε να επισκεφτεί “στο εγγύς μέλλον” τα νησιά Κουρίλες, μια “ιδιαίτερα σημαντική περιοχή” της Ρωσίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στην περιοχή Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

“Θα το κάνω, θα μεταβώ σίγουρα εκεί στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ, διευκρινίζοντας ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες απαγορεύουν τώρα το ταξίδι αεροπορικώς.

Ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση της Ιαπωνικής κυβέρνησης η οποία σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να μην πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό.

Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους των Κουρίλων, τα οποία αποκαλούνται Βόρεια Εδάφη από την Ιαπωνία, προσαρτήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση στις 18 Αυγούστου 1945, τρεις ημέρες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας με το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube