Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Αυγούστου 2010

Αποχωρούν από το Αφγανιστάν οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας

Αποχωρούν από το Αφγανιστάν οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας

Χρονική πρόκληση χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ την απόφαση του Χ. Καρζάι να απομακρύνει τις ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας από το Αφγανιστάν.

Η απόφαση του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι να διαλύσει έως την 1η Ιανουαρίου 2011 τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ασφαλείας που δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή συνιστά μία «σοβαρή πρόκληση σε χρονικό επίπεδο», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Φίλιπ Κρόουλι.

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τέσσερις μήνες είναι μία πρόκληση σε χρονικό επίπεδο», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον «θα εξετάσει το προεδρικό διάταγμα για να κατανοήσει καλύτερα τις λεπτομέρειές του».

Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης είχε ζητήσει η αποχώρηση των εταιρειών αυτών να γίνει πιο σταδιακά.

Πριν τη χθεσινή ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος αποχώρησής του, ο Καρζάι είχε δηλώσει στις 10 Αυγούστου πως προτίθεται να απαγορεύσει τις 52 ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, αφγανικές και διεθνείς, στις οποίες απασχολούνται περίπου 40.000 άτομα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube