Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 17 Αυγούστου 2010

Σερβία για τις μονές του Κοσσυφοπεδίου

Σερβία για τις μονές του Κοσσυφοπεδίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα εκφράζει ανησυχία για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που θα έχει η απόφαση της KFOR για τη μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια των σερβικών, ορθόδοξων μοναστηριών στην αστυνομία του Κοσόβου.

Στην ανακοίνωσή του το σερβικό υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει ότι τέσσερα μνημεία στο Κόσοβο – η Μονή της Γκρατσάνιτσα, η Μονή του Ντέτσανι, το Πατριαρχείο του Πετς και η Εκκλησία στο Πρίζρεν – συγκαταλέγονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι εξαιτίας των σοβαρών κινδύνων που διατρέχουν τα μνημεία αυτά έχουν συμπεριληφθεί επίσης στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία που είναι σε κίνδυνο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο αρμόδιο για το Κόσοβο θα ενημερώσει για το ζήτημα την UNESCO, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube