Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Αυγούστου 2010

Αντιδράσεις για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στη Νέα Υόρκη

Αντιδράσεις για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στη Νέα Υόρκη

Ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατασκευή ενός μουσουλμανικού τεμένους κοντά στο Ground Zero στη Νέα Υόρκη, μόλις λίγες ημέρες αφότου εκφράσθηκε θετικά για την ανέγερσή του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Το πρώτο άρθρο του Αμερικανικού Συντάγματος «προστατεύει την ανεξιθρησκία. Ο Γερουσιαστής Ρέιντ σέβεται τη ρήτρα αυτή αλλά πιστεύει πως το τέμενος θα πρέπει να ανεγερθεί σε άλλο σημείο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γερουσιαστή της Νεβάδας Τζιμ Μάνλεϊ.

Ο Ρέιντ καλείται να επαναδιεκδικήσει την εκλογή του στη Νεβάδα κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, όμως είναι αναγκασμένος να δώσει μεγάλη μάχη.

Πολλά είναι τα στελέχη από το συντηρητικό στρατόπεδο, μεταξύ τους και η πρώην υποψήφια για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο σχέδιο για την κατασκευή ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, που θα περιλαμβάνει και τέμενος, κοντά στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, στόχος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube