REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος 4 Αυγούστου 2010

Στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ ένα χτύπημα στα εδάφη του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ έχει τη στρατιωτική δυνατότητα να πλήξει στόχους εντός του Ισραήλ και θα επιλέξει «την κατάλληλη στιγμή» για να απαντήσει σε όποια «επιθετική ενέργεια», ανακοίνωσε σήμερα ο δεύτερος στην ηγεσία του σιιτικού κινήματος Ναΐμ Κάσεμ, την επαύριο της σύγκρουσης μεταξύ ισραηλινών και Λιβανέζων στρατιωτών στη μεθόριο με τέσσερις νεκρούς.

«Όταν το Ισραήλ απειλεί ότι θα καταστρέψει τον Λίβανο, ας γνωρίζει πως η Χεζμπολάχ διαθέτει τη στρατιωτική δυνατότητα για να τον κάνει να υποφέρει σε αποτελεσματικό βαθμό», τονίζει στη συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σεΐχης Κάσεμ.

Σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης, «το εσωτερικό μέτωπο του Ισραήλ θα βρεθεί ολοκληρωτικά εκτεθειμένο και οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν ένα βαρύτατο τίμημα για την επιθετικότητά τους», προειδοποιεί.

«Καμία ισραηλινή επιθετική ενέργεια, καμία καταστροφική πράξη δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για την αδράνεια του κινήματός του στις χθεσινές συρράξεις στον νότιο Λίβανο, ο σεΐχης Κάσεμ δήλωσε πως η «ισλαμική αντίσταση θα επιλέξει τη στιγμή για να απαντήσει σε κάθε επιθετική ενέργεια».

«Το Ισραήλ οφείλει να καταλάβει πως κάθε επίθεση, όσο περιορισμένης κλίμακας κι αν είναι, μας δίνει πλήρες δικαίωμα να απαντήσουμε με επαρκή τρόπο και την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube