Weather Icon
Γενικά θέματα 30 Ιουλίου 2010

H KEPCO προσπαθεί να αποκτήσει μερίδιο 40% στον τουρκικό πυρηνικό αντιδραστήρ

H KEPCO προσπαθεί να αποκτήσει μερίδιο 40% στον τουρκικό πυρηνικό αντιδραστήρ

H Korea Electric Power Corp ( KEPCO ) θέλει το 40 τοις εκατό των μετοχών του προγραμματισμένου τουρκικού πυρηνικού σταθμού και θα συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση , όπως δήλωσαν Τούρκοι ενεργειακοί παράγοντες την Πέμπτη .

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κρατική KEPCO , το Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας και την κρατική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Elektrik Uretim για ένα πυρηνικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας Σινώπη , και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο .

Πηγές του υπουργείου ενέργειας δήλωσαν στο Reuters ότι η Τουρκία και η KEPCO θα προσφέρουν το 30 τοις εκατό της χρηματοδότησης για την Σινώπη και το υπόλοιπο 70 τοις εκατό θα συγκεντρωθεί εκατό μέσω δανεισμού .

Στόχος είναι το εργοστάσιο να αρχίσει τη λειτουργία του το 2019.

Η Νότια Κορέα υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Τουρκία , τον Ιούνιο σχετικά με τη συνεργασία τους για τα σχέδια πυρηνικής ενέργειας, η οποία είχε θεωρηθεί βοηθώντας Σεούλ αποσπάσει την παραγγελία για την κατασκευή εργοστασίου , ενώ η Σεούλ κέρδισε την παραγγελία της κατασκευής του εργοστασίου.

Ένας ενεργειακός παράγοντας δήλωσε ότι η μονάδα στη Σινώπη θα διαθέτει τέσσερις αντιδραστήρες και συνολική δυναμικότητα 5.600 μεγαβάτ .

Η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί 88 μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας , προσέθεσε.

Το κόστος της μονάδας στη Σινώπη δεν είναι σαφής, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να φθάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Πηγή: Reuters – Balkans.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube