Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Ιουλίου 2010

Η Κύπρος δίνει τεκμήρια στις ΗΠΑ για τον φυγά κατάσκοπο

Η Κύπρος δίνει τεκμήρια στις ΗΠΑ για τον φυγά κατάσκοπο

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, σε γνωμάτευσή του αποφάνθηκε ότι μπορούν να δοθούν στις αμερικανικές αρχές όλα τα τεκμήρια -μεταξύ αυτών και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής- που αφορούν τον 54χρονο καταζητούμενο για υπόθεση κατασκοπείας Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος.

Ο 54χρονος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 29 Ιουνίου και μετά την εξαφάνισή του την 1η Ιουλίου, ο φορητός του υπολογιστής είχε περιέλθει στην κατοχή της Αστυνομίας.

Εκ μέρους του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, η Νικολέτα Τυρίμου, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Πολίτης” δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ”έχει ληφθεί η γνωμάτευση του εισαγγελέα για την υπόθεση Μέτσος, σύμφωνα με την οποία όλα τα τεκμήρια τα οποία έχουν κατασχεθεί, θα παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές μέσω της κανονικής οδού, που είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αίτημα δικαστικής συνδρομής, είχαν ζητήσει να πάρουν τον υπολογιστή του Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος, αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αποφανθεί ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει, αφού προηγηθεί έλεγχος των αρχείων από τη Κυπριακή Αστυνομία και διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στοιχεία που σχετίζονται με τις κατηγορίες τις οποίες εξέταζαν οι αμερικανικές αρχές εναντίον του.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube