REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιουλίου 2010

Συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ για την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων πολιτών

Συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ για την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων πολιτών

Σκοπός η υποστήριξη των ερευνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε χθες πως υποστηρίζει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ανταλλαγή τραπεζικών στοιχείων πολιτών τους, ένα μέτρο που οι διωκτικές αρχές υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει στις έρευνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η ψηφοφορία στην επιτροπή Ανθρωπίνων Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων μεταξύ της ΕΕ και της Ουάσιγκτον, προκειμένου να βελτιωθούν οι διασφαλίσεις που προέβαλαν οι Ευρωβουλευτές όταν άσκησαν βέτο στο πρώτο σχέδιο της συμφωνίας τον Φεβρουάριο.

Η ΕΕ επέτυχε να εξασφαλίσει υποχωρήσεις από τις αμερικανικές αρχές ως προς τον τρόπο που θα διαβιβάζονται και θα χρησιμοποιούνται τα τραπεζικά δεδομένα, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για πλημμελή προστασία των ιδιωτικών πληροφοριών των Ευρωπαίων πολιτών.

«Επιτύχαμε μία ισορροπία, σεβόμενοι τα δικαιώματα των πολιτών μας στην ιδιωτική ζωή και την ελευθερία, εγγυώμενοι συνάμα την ασφάλειά τους», τόνισε ο γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Άλβαρο.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής ψήφισαν με διαφορά ( 42 υπέρ, έναντι 8 κατά) τη συμφωνία, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική κύρωσή της σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο αργότερα εντός της εβδομάδος.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube