Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Ιουνίου 2010

Οι Φράνκεσταϊν, οι δεινόσαυροι και η επιβίωση του Ελληνισμού

Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Οι Αμερικανοί αναδεικνύονται σαν οι αδιαφιλονίκητοι Φράνκεσταϊν της σύγχρονης εποχής. Δημιουργούν περιφερειακά τέρατα, και μετά πληρώνουν το κόστος οι αθώοι με το αίμα τους. Στη συνέχεια, για να καταστρέψουν τα τέρατα που δημιούργησαν, πνίγουν και πάλι στο αίμα τους λαούς.

Οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει τον Σάνταμ Χουσέιν, τον Οσάμα μπιν Λάντεν, το Ισραήλ, την Τουρκία. Κατασκευάζουν τέρατα για να προωθήσουν τα στρατηγικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όταν τα τέρατα αποκτήσουν ισχύ και αισθανθούν ότι πρέπει να απαλλαγούν της κηδεμονίας των δημιουργών τους και να ενεργήσουν πέραν των εντολών που έλαβαν, τότε η ανθρωπότητα και η ειρήνη υποφέρουν.

Το Ισραήλ γιγαντώθηκε με υποστήριξη των ΗΠΑ και ανεδείχθη σε χωροφύλακα της περιοχής. Η στρατιωτική ισχύς και οι ισχυρές αμερικανικές πλάτες, τον όπλισαν με πολλή αλαζονεία και αυθαιρεσία, ώστε να πράττει, όσα πράττει.

Το ίδιο επανελήφθη με την Τουρκία. Μία χώρα που περιέφερε πάντα το δίσκο της επαιτείας, διεθνώς, για να θρέψει το λαό της, κατέστη μέλος του κλαμπ των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου και μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. Με την απόκτηση δύναμης, ανέλαβε να νεκραναστήσει τα παντουρκικά και νεοθωμανικά οράματα. Οι ηγέτες της αντελήφθησαν ότι είναι η στιγμή της απαλλαγής από την αμερικανική κηδεμονία. Επεκτάθηκαν παντού. Από την περιοχή των Βαλκανίων, μέχρι τους τουρκογενείς πληθυσμούς του Καυκάσου, την Ασία, ακόμη και τη Λατινική Αμερική.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι σε μερικά χρόνια, τίποτε στον κόσμο δεν θα γίνεται χωρίς να το γνωρίζει και να το θέλει η Τουρκία. Αλλά δεν πρωτοτύπησε. Προηγήθηκε πολύ νωρίτερα ο Τουργκούτ Οζάλ. Πριν από μια 20ετία (1989-1993) είχε διακηρύξει: «Ο τουρκικός κόσμος τον 21ον αιώνα θα κυριαρχήσει στη ζώνη που εκτείνεται από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος και θα καταστεί κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο».

Δεν γνωρίζουμε εάν και πώς τα νεο-οθωμανικά οράματα θα εκπληρωθούν. Εάν οι Αμερικανοί Φράνκεσταϊν θα διαπιστώσουν μια ημέρα πως το τέρας που δημιούργησαν πρέπει να ελεγχθεί ή να καταστραφεί, ή όταν θα αποφασίσουν να το πουν, δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν.
Ούτε μπορεί κανένας να διαγνώσει εάν οι δύο δεινόσαυροι της περιοχής, το Ισραήλ και η Τουρκία, αποφασίσουν να συνυπάρξουν, ή πρέπει ο ένας να εκλείψει για να επικρατήσει ο άλλος.

Το κρίσιμο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει ο Ελληνισμός να επιβιώσει της νεοθωμανικής αδηφαγίας. Πρόσφατα είχα δημοσιεύσει δήλωση πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Οζάλ, ο οποίος αποκάλυψε μία πρόβλεψη Αμερικανού πρώην υπουργού, προς τον ίδιο: «Μην ασχολείστε με τους Έλληνες. Αυτοί δεν θα αναφέρονται στο αύριο», είχε πει.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η ασημαντότητα της Κύπρου, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις. Και τον εφιάλτη…

Ηλ διεύθυνση: antoniouc@simerini. com
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube