REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος 1 Ιουνίου 2010

Αναγνωριστικές πτήσεις.Ισραηλινά αεροσκάφη δέχτηκαν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από το Λίβανο

Ηρεμία επικρατεί σε γενικές γραμμές τα τελευταία δύο χρόνια στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ (Φωτογραφία: Associated Press)

Ιερουσαλήμ.Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος δέχθηκε αντιαεροπορικά πυρά πάνω από το Λίβανο την Τρίτη χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πυρά είχαν στόχο ισραηλινά αεροσκάφη που εκτελούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το νότιο Λίβανο. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ συχνά εκτελεί αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Λίβανο, παρά τις διαμαρτυρίες της λιβανικής κυβέρνησης και παρόλο που στα σύνορα των δύο χωρών επικρατεί ηρεμία μετά την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας το 2006, με την οποία τερματίστηκε η πολεμική σύρραξη μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των ανταρτών της Χεζμπολάχ.

Η ένταση στην ευρύτερη περιοχή έχει κλιμακωθεί το τελευταίο 24ωρο μετά την επιδρομή Ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Ιn.gr-ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube