Γενικά θέματα 5 Ιουνίου 2010

Επαφές Μ. Κυπριανού για το θέμα της Γάζας

Στόχος η εξεύρεση φόρμουλας για αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Κύκλο επαφών με στόχο την εξεύρεση τρόπων αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Γάζα αλλά και τις ανησυχίες του Ισραήλ στο θέμα της ασφάλειας, έχει αρχίσει o Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια Κύπρου και Ελλάδος, ύστερα από συνεννόηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη συναντηθεί στο Ισραήλ με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών όπως επίσης και με τον Υπουργό Αμυνας. Θα συνεχίσει τις επαφές του με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και άλλων εμπλεκομένων χωρών.

”Στόχος είναι η εξεύρεση μίας φόρμουλας που να είναι αποδεκτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη χώρα στη περιοχή που διατηρεί με όλες τις χώρες της περιοχής, πολύ καλές σχέσεις και ανοικτό και ειλικρινή διάλογο, όπως και η Ελλάδα” δήλωσε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Δρούτσα για συντονισμό της προσπάθειας.

”Εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι οι εντυπώσεις. Για αυτό όσα λιγότερα λέγονται, τόσο μεγαλύτερες οι επιτυχίες αυτής της προσπάθειας”, τόνισε.

www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube