Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Παλαιστίνη 27 Ιουνίου 2010

Ιράν: Ακυρώθηκε η βοήθεια προς τη Γάζα

Ακύρωσε την αποστολή του πλοιαρίου του στη Λωρίδα της Γάζας το Ιράν, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. Όπως δήλωσε ο Χουσέιν Σεϊχολεσλάμ, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης για την υποστήριξη της παλαιστινιακής ιντιφάντα, μια ιρανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας, «το ταξίδι αυτό δεν θα γίνει».

Ο Σεϊχολεσλάμ πάντως διαβεβαίωσε ότι η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει με άλλο τρόπο και επεσήμανε ότι «το σιωνιστικό καθεστώς έχει μπλοκάρει μια πολιτική υπόθεση, όμως εμείς δεν επιθυμούμε να πολιτικοποιήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια γιατί το πλέον σημαντικό για μας είναι να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας». Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης εξήγησε ότι η αναβολή της κυριακάτικης αποστολής του ιρανικού πλοιαρίου οφείλεται στο ότι το Ισραήλ έστειλε μια επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη αναφέροντας ότι «η παρουσία ιρανικών ή λιβανικών πλοίων στην ζώνη της Γάζας θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου κατά του καθεστώτος του και ότι τότε το Ισραήλ θα πρέπει να την αντιμετωπίσει».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «για να αφαιρέσουμε κάθε δικαιολογία από το Ισραήλ την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουμε συγκεντρώσει θα την αποστείλουμε στη Γάζα με άλλο τρόπο χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα του Ιράν».
Agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube