Weather Icon
Βαλκάνια , Ισραήλ 30 Ιουνίου 2010

Βουλγαρία: Θετικό είναι το επίπεδο των σχέσεων με το Ισραήλ

Βουλγαρία: Θετικό είναι το επίπεδο των σχέσεων με το Ισραήλ

«Τα μακροοικονομικά αποτελέσματα τα οποία επέτυχε η βουλγαρική κυβέρνηση, υπό τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είναι εντυπωσιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια της συνάντησής που είχε με το Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών, Νικολάι Μπλαντένοβ.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ επισκέφτηκε το Τελ-Αβίβ, προκειμένου να ενισχύσει τη θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο των διμερών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τη Βουλγαρία να προχωρήσει στην εντατικοποίηση της διαφήμισης των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η τουριστική της βιομηχανία, προκειμένου να προσελκύσει Ισραηλινούς τουρίστες, μετά την επιδείνωση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία και τη δραστική μείωση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών οι οποίοι θα επιλέξουν να επισκεφτούν φέτος τα τουριστικά της θέρετρα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί σύντομα επισήμως τη Σόφια, μετά την επίσημη πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Βούλγαρος ομόλογός του. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μλαντένοβ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube