Γενικά θέματα 17 Ιουνίου 2010

Διακοπή της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ 2010: Για τον φόβο των Ιουδαίων…

Διακοπή της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ 2010: Για τον φόβο των Ιουδαίων…

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν χαριτολογώντας ότι η απόφαση άμεσης διακοπής της άσκησης «Μίνωας 2010» στην οποία μετείχαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και δέκα αεροσκάφη (πέντε F-15I και πέντε F-16I) της Ισραηλινής Αεροπορίας, ήταν επιβεβλημένη ώστε να προληφθούν πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Συγκεκριμένα η παρουσία οπλισμένων ισραηλινών μαχητικών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου θα μπορούσε – λόγω του τεταμένου κλίματος – να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση κάποιας προβοκάτσιας. Οι ίδιες πηγές συνέχισαν, στο ίδιο πνεύμα, να υποστηρίζουν ότι σε αυτήν την απευκταία περίπτωση θα δημιουργείτο ένα μοναδικό σκηνικό στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Τα μαχητικά της ΠΑ θα παρατηρούσαν αμέτοχα τα ισραηλινά F-16I νε εμπλέκονται σε αερομαχίες και να καταρρίπτουν τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία προηγουμένως θα τα είχαν προκαλέσει. Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκλεισαν το ζήτημα αναφορικά με το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η άσκηση συνεχιζόταν, χωρίς να χάσουν το χιούμορ τους, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που φαντάζει ως απίθανο σενάριο, ίσως να μην απέχει από την πραγματικότητα στο μέλλον. Η πορεία των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, εφόσον διατηρήσει την παρούσα συγκρουσιακή ένταση, θα δημιουργήσει πολλές εστίες τριβής εισάγοντας και την ελληνο-κυπριακή παράμετρο. Ας μην ξεχνούμε ότι την ιστορία την κυβερνά το απρόβλεπτο.
Defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube