Weather Icon
Ισλάμ , Ισραήλ 11 Μαΐου 2010

Η Ισλαμική διάσκεψη καταδικάζει τον συνεχιζόμενο εποικισμό στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Ισλαμική διάσκεψη καταδικάζει τον συνεχιζόμενο εποικισμό στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

-Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων των 28 χωρών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης καταδίκασαν την εξακολούθηση του ισραηλινού εποικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
-Από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ) ανακοινώθηκε σήμερα ότι έγινε δεκτό ως μέλος το Ισραήλ , με την σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.

Τουρκία. Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων των 28 χωρών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης καταδίκασαν την εξακολούθηση του ισραηλινού εποικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων των 28 χωρών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OCI) καταδίκασαν σήμερα από την Κωνσταντινούπολη την εξακολούθηση του ισραηλινού εποικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η κοινοβουλευτική Ένωση της OCI “καταδικάζει την εξακολούθηση των προκλητικών και σκόπιμων ενεργειών του Ισραήλ στους Αγίους Τόπους της πόλης της Ιερουσαλήμ” και “απορρίπτει” την πολιτική του που έχει ως στόχο να “μειώσει τον πληθυσμό των παλαιστινίων κατοίκων της” και “να μεταβάλει τα ιστορικά και πολιτισμικά σημεία αναφοράς του”.

Επίσης “προειδοποιεί το Ισραήλ κατά της αδιαλλαξίας του και της επίμονης περιφρόνησης της διεθνούς κοινότητας με την κατασκευή νέων οικισμών στην Ιερουσαλήμ, η οποία θα ωθήσει την περιοχή στο χείλος της αβύσσου”, δήλωσαν οι βουλευτές, που πραγματοποίησαν μονοήμερη σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, σε κοινή δήλωσή τους της οποίας το Γαλλικό Πρακτορείο έλαβε το προκαταρκτικό κείμενο.Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η οικοδόμηση σε περιοχές του εποικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ θα συνεχιστεί κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ) ανακοινώθηκε σήμερα ότι έγινε δεκτό ως μέλος το Ισραήλ,να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία είναι η μόνη ισλαμιστική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ .Φωνές απο ανθρωπιστικές Οργανώσεις αλλά και απο ισλαμικούς κύκλους είχαν θέσει την Τουρκία προ της ιστορικής της ευθύνης, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τον κ. Ερντογάν να δείξει την αλληλεγγύη του πρός τους καταπιεζόμενους Παλαιστινίους και να τιμωρήσει την αλαζονεία των Ισραηλινών πολιτικών.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube