Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 19 Απριλίου 2010

Βλάβες σε F16 από τη τέφρα. Προβληματισμός για τις πτήσεις

Βλάβες σε F16 από τη τέφρα. Προβληματισμός για τις πτήσεις

Είναι τελικά ασφαλές να ικανοποιηθεί το αίτημα των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ημερήσια βάση, να ξαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους;

Οπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, αρκετά F-16 έπαθαν ζημιές στους κινητήρες τους πετώντας ακόμα και σήμερα στη Βόρεια Ευρώπη. Νατοϊκός αξιωματούχος δήλωσε οτι κομμάτια γυαλιού βρέθηκαν στους κινητήρες των νατοϊκών αεροσκαφών, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως έχουν ανακοινώσει ειδικοί η τέφρα που μπαίνει στους κινητήρες οι οποίοι έχουν θερμοκρασία που ξεπερνά τους 700 βαθμούς αλλάζει σύσταση και μετατρέπεται σε γυαλί προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Η φιλανδική πολεμική αεροπορία δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εισαγωγή ηφαιστειακής στάχτης στους κινητήρες ενός μαχητικού αεροσκάφους.
Εν προκειμένω, η ιστορία αφορά ένα f-18 Hornet της αεροπορίας της σκανδιναβικής χώρας. Το περιστατικό γίνεται αφορμή για να υποβληθούν σε ελέγχους περισσότερα αεροσκάφη.

Πέντε μαχητικά του τύπου αυτού συμμετείχαν σε άσκηση στις 15 Απριλίου, λίγες ώρες πριν την επιβολή των περιορισμών στις πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ευρώπης.Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τη σοβαρή ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα σωματίδια της στάχτης στους κινητήρες των αεροσκαφών.Ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και απο το Υπουργείο Αμυνας της Νορβηγίας.

hbnews.gr,fox2e-mag.blogspot.com,.nrk.no,

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube