Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 8 Μαρτίου 2010

Το ΝΑΤΟ διακόπτει τις σχέσεις του με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Κοσόβου

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο αποσύρει προσωρινά την υποστήριξή της σε τοπική πολιτική δύναμη ασφαλείας, της οποίας μέλη εθεάθησαν ένοπλα.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο ανέστειλε «προσωρινώς» την υποστήριξή της στη Δύναμη Ασφαλείας του Κοσόβου (FSK), μέλη της οποίας εθεάθησαν ένοπλα στο κέντρο της Πρίστινα, αντίθετα προς τα συμπεφωνηθέντα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης KFOR.

«Η διοίκηση της KFOR αποφάσισε να αναστείλει προσωρινώς την υποστήριξή της στον σχηματισμό της FSK», που αποτελεί μία δύναμη για τη προστασία του αμάχου πληθυσμού αποκλειστικώς σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης, τόνισε ο συνταγματάρχης Χανς Πέτερ Μπουχ, εκπρόσωπος της δύναμης, χωρίς να προσδιορίζει τη χρονική διάρκεια της αναστολής.

«Η απόφαση του διοικητή της KFOR στρατηγού Μαρκους Μπέντλερ σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία με τις αρχές του Κοσόβου, βάσει της οποίας η FSK δεν πρέπει να φέρει όπλα», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Την Παρασκευή, μονάδες της FSK εθεάθησαν να οπλοφορούν στο κέντρο της Πρίστινα κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν μίας οικογένειας αυτονομιστών μαχητών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, ο οποίος πολέμησε τους Σέρβους κατά τη σύρραξη του 1998-99.ΕΞΠΡΕΣΣ

KFOR “ΠΑΓΩΣΕ” ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οι Διεθνείς δυνάμεις στο Κόσοβο και Μετοχία, KFOR, πάγωσαν τις σχέσεις με τις ονομαζόμενες Δυνάμεις ασφαλείας του Κοσόβου, αφού τα μέλη της τιμητικής φρουράς αυτού του σωματίου φορούσαν όπλα κατά τη δραστηριότητα στα πλαίσια της τριμερούς εκδήλωσης με τίτλο «Η εποποιήα του Απελευθερωτικού στρατού Κόσόβου», στην Πρίστινα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Kfora στο Κόσοβο, Hans Peter Buh, είπε ότι οι προσωρινοί θεσμοί του Κοσόβου, που είναι και οι διοργανωτές της εκδήλωσης, δε σεβάστηκαν τη σχετική συμφωνία, να μη φορούν όπλα τα μέλη της τιμητικής φρουράς κατά τη χτεσινή εκδήλωση. Σύμφωνα με τα λόγια του, το Kfor έχει αποφασίσει να μη συνεχίσει επί αορίστου χρόνου την όποια υποστήριξη και εκπαίδευση των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσόβου, που σχηματίστηκαν πέρσι, σαν Τρίτη φάση αφοπλισμού του καποτινού ΟΥ. ΤΣΕ. ΚΑ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube