Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Μαρτίου 2010

Ο «Οίκος της Ευρώπης» στο βόρειο Κόσοβο

Ο «Οίκος της Ευρώπης» στο βόρειο Κόσοβο

Ενισχύει την παρουσία της στα βόρεια του Κοσόβου η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αναμένεται να ανοίξει ένα γραφείο στην Κοσόβσκα Μιτροβίτσα, μια πόλη η οποία είναι θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις εθνότητες, όπως ανακοίνωσε ευρωπαϊκή πηγή από την Πρίστινα.

Το γραφείο θα ονομάζεται «Ο Οίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», και θα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης που κατοικείται κυρίως από Σέρβους, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, όπως και το Βελιγράδι.

Ο Ιταλός πρεσβευτής, απεσταλμένος της ΕΕ για το βόρειο Κόσοβο Μικέλε Γκιφόνι, ανακοίνωσε ότι «ανοίγοντας έναν “Οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης” στα βόρεια της Κοσόβσκα Μιτροβίτσα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφαλίζει μια ουσιαστική παρουσία στα βόρεια του Κοσόβου». Παράλληλα, ο Κζαρτάν Μπιόρνσον, μέλος του γραφείου της ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κόσοβο τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε την παρουσία μας στα βόρεια του Κοσόβου και να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη σταθερότητα της περιοχής».

Πολλοί ευρωπαίοι εκπρόσωποι που βρίσκονται στην Πρίστινα επισκέφθηκαν την προαναφερθείσα περιοχή και διαβεβαίωσαν ότι η εμπλοκή της ΕΕ συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης στην περιοχή αυτή.
Αgelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube