Weather Icon

Στήριξη στην ΕΤΑ από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Για την παροχή βοήθειας στους Βάσκους αυτονομιστές της ΕΤΑ και στους Κολομβιανούς αντάρτες του κινήματος FARC για να οργανώσουν επιθέσεις στο ισπανικό έδαφος εναντίον διαφόρων στόχων, μεταξύ των οποίων και ο Κολομβιανός πρόεδρος, Αλβάρο Ουρίμπε, κατηγορεί το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Στην λεπτομερή έκθεση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διευκόλυνε τις επαφές μεταξύ παράνομων ένοπλων οργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτών των διευκολύνσεων οι αντάρτες του FARC είχαν ζητήσει επιμελητειακή βοήθεια σε περίπτωση που επιχειρούσαν να δολοφονήσουν κολομβιανούς αξιωματούχους που επισκέπτονταν την Ισπανία, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε και ο πρώην πρόεδρος, Αντρές Παστράνα. Μάλιστα το 2007, αντάρτες της ΕΤΑ εξασφάλισαν συνοδεία του στρατού της Βενεζουέλας για να μεταβούν σε μία περιοχή στη ζούγκλα, όπου έκαναν εκπαίδευση για τη χρήση εκρηκτικών μαζί με αντάρτες του FARC, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε φάκελο με βάση τον οποίον εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης 13 μελών του FARC και της ΕΤΑ. Η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Μαδρίτη δεν έχει κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για το θέμα ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε ζήτησε να επικρατήσει “σύνεση” αναφορικά με την υπόθεση αυτή και να αναζητηθεί λύση δια της διπλωματικής οδού.

agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube