Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο συνεχής δανεισμός δεν είναι λύση!

Ο συνεχής δανεισμός δεν είναι λύση!

Σχόλιο του Ανώνυμου 19 Φεβρουαρίου 2010 6:44 μ.μ. στο άρθρο του Δ. Κωνσταντακόπουλου “Το μεγάλο παιχνίδι στην Καμπούρα της Ελλάδας

Δεν θα συμφωνήσω με το άρθρο του κ.Κωσταντακόπουλου σε πολλά σημεία . Βέβαια η οικονομική κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται οι “αγορές” και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στην ΟΝΕ τα βάζουν μαζί μας. Μας ζηλεύουν για το τρόπο που ζούμε και άλλες τέτοιες παπαρολογίες..! Να πάμε να δανειστούμε στην Ρωσία και στην Κίνα προτείνει το άρθρο και μετά να γυρίσουμε να κάνουμε τα ταξιδάκια μας στην Ευρώπη. Και πως θα πληρώσουμε ρε μάγκες την Ρωσία και την Κίνα; Η λογική μου θυμίζει μια σχετικά πρόσφατη τηλεοπτική σειρά με τον Καφετζόπουλο με το όνομα “ο ακάλυπτος”. Με απλά λόγια φεσώσαμε του Ευρωπαίους τώρα να φεσώσουμε τους Ρώσους,τους Κινέζους και πάει λέγοντας!
Τη περίπτωση να μας πήραν χαμπάρι όλοι την αντιπετωπίζομε; Ο Μεντβέντεφ ήταν τυχαίο αυτό που είπε περί ΔΝΤ; Λοιπόν ας σοβαρευτούμε επι τέλους και ας αντιληφθούμε πως ήρθε η ώρα να δουλέψουμε και μάλιστα σκληρά . Θα μας κάνει καλό και στην υγεία μας με δεδομένο οτι εξελισόμαστε στον ποιό παχύσαρκο λαό. Είδατε κάτι “θρεφτάρια” στα μπλόκα των αγροτών; Φαίνεται αιχμηρό αλλά για πηγαίνετε στα χωράφια να δείτε ποιοί δουλέυουν και μετά περάστε και από τις καφετέριες να δείτε ποιοί απολαμβάνουν τις φραπεδιές τους δέκα η ώρα το πρωϊ! Για περάστε από την “Βεϊκου” στο Γαλάτσι 24 ωρες το 24ωρο να δείτε την νεολαία μας να ιδρώνει με μια φραπεδιά στο χέρι! Για δέστε ποιά ώρα “βγαίνουν” οι νέοι “έξω” να “ξεσκάσουν” λίγο!
Αν διαφέρει σε κάτι αυτό που λέμε “δυτική Ευρώπη” από την Ανατολή είναι η αντίληψη περί εργασίας. Στή Δύση εργασία σημαίνει κόπος ιδρώτας προγραμματισμός, σχεδιασμός ευθύνη. Στην ανατολή σημαίνει ραχάτι, αγγαρεία, δως ημίν σήμερον, έχει ο θεός, έλα μωρέ ποιός μας βλέπει οι κουτόφραγκοι; κ.λ.π. τέτοια που αποδεικνύουν την “ανωτερότητα” της φυλής μας. Το 1453 άν είχαμε δεχθεί την βοήθεια της Δύσης η ιστορία θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά! Σήμερα βρισκόμαστε στο ίδιο σταυροδρόμι! Θα αγωνιστούμε να παραμείνομε στην ΕΕ που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στην ΟΝΕ που μας έβαλε ο Κώστας Σημίτης ή θα προτιμήσομε την γνωστή σε μας ανατολή γιατί μας πάει καλύτερα το “οθωμανικόν φακιόλιον”!!!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube