Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Φεβρουαρίου 2010

Για να μη γίνουμε όλοι… μετανάστες

Για να μη γίνουμε όλοι… μετανάστες


Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα και οι ουρές χιλιομέτρων στους εθνικούς δρόμους αντικαταστάθηκαν από ουρές αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων στα βενζινάδικα.
Στην ουσία ελάχιστες μειοψηφίες μπορούν να μετατρέπουν την καθημερινότητά μας σε αυτό τον τόπο, σε πραγματική δοκιμασία. Ουδείς δέχεται να συνδιαλλαγεί, πριν δημιουργήσει προβλήματα στους υπόλοιπους.
Το είδαμε με τους αγρότες, που χρειάσθηκε να ταλαιπωρήσουν τις οδικές μεταφορές αλλά και να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας περί τις έξι εβδομάδες, πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους και αφού οδήγησαν σε αύξηση του spread…
Τώρα βλέπουμε κάτι αντίστοιχο με τους τελωνειακούς. Ακούσαμε πρόσφατα τον πρόεδρο του συνδικάτου τους να τονίζει ότι τα επιδόματα που εισπράττουν οι συνάδελφοι του είναι δίκαια, διότι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται Κυριακές, αργίες, νύχτες και γενικά με κουραστικό ωράριο… θού κύριε φυλακή τω στόματί μου.
Βέβαια υπάρχουν δεκάδες κλάδοι όπου οι άνθρωποι εργάζονται σε βάρδιες, αλλά κανείς δεν εισπράττει επιδόματα που να φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις στο ύψος ενός ακόμη μισθού. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν έχουμε τίποτε με τον κλάδο.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι, κυρίως στο δημόσιο τομέα, που κρατούν τα «κλειδιά» της χώρας στα χέρια τους, δεν θα έπρεπε να καταφεύγουν εύκολα στο όπλο της απεργίας. Τι θα έλεγαν οι τελωνειακοί, αν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα τους έκοβαν το ηλεκτρικό;
Η αδιέξοδη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα στα δημόσια οικονομικά δεν είναι καθόλου άσχετη με αυτά. Πέρυσι οι αγρότες πέτυχαν να τους δοθούν «έξτρα» ενισχύσεις περί τα 500 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα κινδυνεύει όμως τώρα να πληρώσει επιπλέον και πρόστιμο, διότι η επιδότηση αυτή ήταν παράνομη, σύμφωνα με το Κοινοτικό Δίκαιο, που φυσικά απαγορεύει τη μετατροπή τους σε… δημοσίους υπαλλήλους.
Και ενώ ο ιδιωτικός τομέας καλείται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην παραγωγή, τις υπηρεσίες και το εμπόριο, έρχονται κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι που όχι μόνο αρνούνται να υπηρετήσουν την οικονομική ζωή του τόπου, αλλά αντίθετα δημιουργούν προσκόμματα, για να πούμε το λιγότερο. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να εννοεί αυτά που λέει για θεμελιώδεις αλλαγές. Διότι αν τελικά δεν επανιδρυθεί αυτό το κράτος, θα καταλήξουμε όλοι… μετανάστες.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube