Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μπερίσα: Πολιτική η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Την πεποίθηση του πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ακύρωση της θαλάσσιας συμφωνίας με την Ελλάδα ήταν πολιτική εξέφρασε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου πως σχολιάζετε την απόρριψη της συμφωνίας των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα από το Συνταγματικό Δικαστήριο απάντησε: η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι πολιτική. Το δικαστήριο έβγαλε αυτήν την γνωστή απόφαση και εγώ θα το σεβαστώ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει απο την αρχή και με την ελληνική κυβέρνηση θα οριοθετήσουμε και πάλι την υφαλοκρηπίδα και τα θαλάσσια σύνορα.
Στην ίδια εκπομπή σχολιάζοντας τον νόμο περί καθαρότητας των πολιτικών τόνισε ότι ο νόμος της καθαρότητας των πολιτικών είναι απαραίτητος και εμείς έχουμε προτείνει και εναλλακτικές λύσεις.http://www.nenanews.eu/politics/466-mperisa-politikh-hapofash-toy-syntagmatikoy-dikasthriou.html

Ευρωπαϊκή προειδοποίηση στα Τίρανα για τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση
«Μποϊκοτάζ» από την αντιπολίτευση
Προβλήματα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας μπορεί να δημιουργήσει η πολιτική κρίση στη γειτονική χώρα, προειδοποίησαν με δηλώσεις τους την Τετάρτη Ευρωπαίοι διπλωμάτες τα Τίρανα.

Επτά μήνες μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, η αντιπολίτευση συνεχίζει να «μποϊκοτάρει» το κοινοβούλιο καταγγέλλοντας νοθεία και καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε ψήφιση μεταρρυθμίσεων.

Οι Σοσιαλιστές του Εντί Ραμά ζητούν επανακαταμέτρηση των ψήφων, κάτι που η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα έχει απορρίψει. Με τους Σοσιαλιστές να κατέχουν 65 έδρες στο κοινοβούλιο και το κυβερνητικό κόμμα 75, το «μποϊκοτάζ» έχει εμποδίσει κάθε σημαντικό νομοθετικό έργο.

Για να περάσουν σημαντικά νομοσχέδια -όπως οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη στην ΕΕ- χρειάζεται πλειοψηφία τριών πέμπτων, ήτοι 84 εδρών. Εάν δεν επιτευχθεί σύντομα λύση, «τίθενται εν αμφιβόλω οι ευρωπαϊκές προοπτικές της Αλβανίας» προειδοποιεί η Ευρώπη.ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube