Γενικά θέματα 13 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη του Ισραηλινού αναπληρωτή πρωθυπουργού στην Κύπρο

Στην Κύπρο έφθασε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Lieberman, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη μεταξύ 13 και 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο Ισραηλινός αξιωματούχος θα έχει σήμερα το πρωί κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες και δηλώσεις στον Τύπο.

Ο κ. Lieberman αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Νίκο Νικολαΐδη, με τον οποίο θα υπογράψει συμφωνία στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Ενωρίτερα την ίδια ημέρα, θα επισκεφθεί τη μονάδα αφαλάτωσης στη Λάρνακα.

Την Πέμπτη, ο κ. Lieberman θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και θα έχει σειρά συναντήσεων με άλλους Κύπριους αξιωματούχους.

Την ίδια ημέρα, ο Ισραηλινός επίσημος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube