Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Οκτωβρίου 2009

Στρατιωτική άσκηση της KFOR στο Κόσοβο

Επιχειρησιακή άσκηση με την κωδική ονομασία «Βαλκανικό γεράκι 3» διεξάγει από σήμερα έως τις 8 Νοεμβρίου η διεθνής ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), με εντολή της διοίκησης της μεικτής δύναμης της Συμμαχίας στη Νάπολη.

«Η άσκηση δεν είναι απάντηση, ούτε προετοιμασία σε κάποια υπάρχουσα ή αναμενόμενη κατάσταση στο Κόσοβο. Στόχος της είναι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και να είναι ικανές για ταχεία ανάπτυξη ως απάντηση σε οποιοδήποτε σενάριο», σημειώνεται σε ανακοίνωση της KFOR.

Όπως και με τις προηγούμενες ασκήσεις που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια, έτσι και με τη συγκεκριμένη άσκηση αποστέλλεται ένα σαφές μήνυμα ότι, το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της KFOR.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

*Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΠΓΔΜ) ΩΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube