Weather Icon
Εκλογές 2009 5 Οκτωβρίου 2009

Τσίπρας: “Οι πολίτες μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης”

Τσίπρας: “Οι πολίτες μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης”

Για “ήττα της δεξιάς πολιτικής” μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επίδοσή του κόμματος του , την οποία περιέγραψε ως πάνω από τις προσδοκίες, δεδομένων των τελευταίων εσωκομματικών περιπετειών.

“Η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα εξαιτίας των αδιεξόδων που προκάλεσε η πολιτική της, την οποία η κοινωνία αποδοκίμασε και αμφισβήτησε” δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική αυτή δημιούργησε μεγαλύτερη φτώχεια, ανασφάλεια και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. “Εμείς όχι μόνο προβλέψαμε την ήττα αλλά υποβοηθήσαμε στην πραγματοποίησή της, μέσα από την πολιτική που ασκήσαμε” συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σήμερα άλλαξε η κυβέρνηση, αλλά το ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική” ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “είναι για εμάς μια μικρή αλλά σημαντική νίκη”.

“Ξεκινήσαμε τη μάχη μέσα από τις δυσκολίες και ξεπεράσαμε τα προβλήματα. Ζητήσαμε από τους πολίτες να μας βάλουν στη Βουλή αλλά τελικά αυτοί που μας έδωσαν την ψήφο τους – ψήφο εμπιστοσύνης και συνείδησης – ήταν πολύ περισσότεροι” επεσήμανε και πρόσθεσε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη Βουλή με ισχυρή παρουσία. Αυτό το χρωστάμε στον κόσμο της Αριστεράς. Η εμπιστοσύνη τους μας κάνει πιο δυνατούς και μας δεσμεύει με την ευθύνη να είμαστε πιο ώριμοι και πιο δυνατοί. Ο απλός κόσμος της Αριστεράς, δικαιούται να έχει πιο βαρύνοντα ρόλο από αύριο. Θέλουμε να εδραιωθούμε στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη ισχυρής αντιπολίτευσης”.

“Θα έρθουν δύσκολες ημέρες. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων που διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον, του περιβάλλοντος, στο πλευρό της ξεχασμένης κοινωνίας”.

“Μόνο για σήμερα θα χαρούμε. Από αύριο έχουμε σκληρή δουλειά για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους”, κατέληξε.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube