Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτό αποκαλείτε «μήνυμα ειρήνης», κύριοι;

Αυτό αποκαλείτε «μήνυμα ειρήνης», κύριοι;


Η τουρκική πλευρά σπέρνει συνεχώς σπόρους μίσους στην Κύπρο. Τινάζει στον αέρα τα αισθήματα ειρήνης. Καλλιεργεί τα αισθήματα μίσους, εχθρότητας και εκδίκησης. Σε κάθε ευκαιρία κάνει την ελληνική πλευρά να νιώσει τη στρατιωτική της ισχύ και υπεροχή.

Αυτό αποκαλείτε «μήνυμα ειρήνης», κύριοι;

Η τουρκική πλευρά σπέρνει συνεχώς σπόρους μίσους στην Κύπρο. Τινάζει στον αέρα τα αισθήματα ειρήνης. Καλλιεργεί τα αισθήματα μίσους, εχθρότητας και εκδίκησης. Σε κάθε ευκαιρία κάνει την ελληνική πλευρά να νιώσει τη στρατιωτική της ισχύ και υπεροχή.

Την αναγκάζει να υποτάσσεται σε όλους τους όρους της. Τι είδους αισθήματα θέλετε να έχει, ρε κύριοι, ένας Ελληνοκύπριος νέος που δεν του επιτράπηκε να περάσει στη Μόρφου από το οδόφραγμα του Λιμνίτη; Πώς να σας αγαπά; Πώς να είναι οπαδός της ειρήνης; Τι θα νιώθατε εσείς αν ήσασταν στη θέση του την ώρα που επιστρέφατε από το οδόφραγμα στο σπίτι σας με το λεωφορείο; Μήπως δεν θα ονειρευόσασταν την κατάλληλη ώρα στη ζωή σας; Μήπως δεν θα σκεφτόσασταν ότι μια μέρα θα γυρίσει αυτός ο τροχός και ότι θα πάρετε και εσείς την εκδίκησή σας; Δεν θα ονειρευόσασταν να κάνετε να το μετανιώσουν αυτούς που σας προκάλεσαν τόσο πόνο στην ίδια σας την πατρίδα; Πέστε την αλήθεια.

Δεν θα ονειρευόσασταν; Οι επικεφαλής μας, πολιτικοί και στρατιωτικοί, αυτό κάνουν με ανεύθυνο τρόπο. Σπέρνουν σπόρους μίσους. Γεμίζουν την κοινότητα με μίσος, όχι με αγάπη. Σάμπως τι θα γινόταν αν διδόταν άδεια διέλευσης από εκείνη την πύλη; Μήπως θα ερχόταν το τέλος του κόσμου; Μήπως θα προσβαλλόσασταν και θα μειωνόσασταν; Μήπως θα ετίθετο σε κίνδυνο η ζωή μας; Μήπως θα έχανε το κύρος του το ψευδοκράτος σας στο οποίο δίνετε υπερβολική σημασία; Ντροπή ρε, ντροπή! Εσείς περάσατε με τα λεωφορεία για να πάτε στα Κόκκινα. Μήπως σας δημιούργησε κανείς πρόβλημα; Μήπως σας έβαλαν στη σειρά μπροστά στα αστυνομικά φυλάκια όπως κάνατε εσείς σε εκείνους τους παπάδες; Τι θα γινόταν αν δίνατε άδεια, ε; Ήρθαν για προσευχή, όχι για να κατακτήσουν τη Μόρφου. Μήπως αυτό φοβηθήκατε; Την κατάρα του Ιησού;

Κοιτάξτε και τα λόγια που ξεστομίζετε. Μιλάτε για αφορμές. Για σενάρια. Αναζητούν, λέτε, ευκαιρία για να επιβραδύνουν τις συνομιλίες. ‘Ασε τα αυτά κύριε Ταλάτ. Και εσύ κύριε Ντερβίς. Τι έγινε δηλαδή και στριμώχτηκε ο Χριστόφιας; Μήπως δεν τον ωφέλησε το κλίμα που δημιούργησε ο Νταβούτογλου; Μήπως κατατρόμαξε από τις απειλές; Από πότε νομίζετε ότι αποκτήσατε υπεροχή σε αυτό το τραπέζι; Μήπως με τέτοιες απειλές και εκφοβισμούς θα φτάσετε στην ειρήνη;

Είπατε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσε μηνύματα υπέρ της ειρήνης και της λύσης; Τι μηνύματα ρε κύριοι; Μήπως όποιος φωνάξει περισσότερο ότι «εμείς υποστηρίζουμε τη λύση», αυτός γίνεται και πρωταθλητής της ειρήνης; Τι είδους αντίληψη για την ειρήνη είναι αυτή; Πόσα χρόνια τώρα μας αποκοιμίζετε; Μήπως ακόμη χρειαζόμαστε χάπι υπνωτικό; Ρωτήστε τον κύριο Αχμέτ που έδωσε «μήνυμα ειρήνης» να δούμε τι σκέφτεται για το εδαφικό και το περιουσιακό. Για τη Μόρφου, την Καρπασία και το Βαρώσι. Για τον πληθυσμό που μας κουβαλάει εδώ επί τόσα χρόνια. Και για τις σαράντα χιλιάδες στρατό. Τι σκέφτεται; Αυτά να μας πει. Να αφήσει κατά μέρος τα κενά περιεχομένου λόγια. Και μάλιστα τι ήταν εκείνη η κουβέντα που είπε. Να εμπιστευτούμε λέει τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις του μοντέλου του 1960, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Αγγλία. Απαιτεί από εμάς να εμπιστευόμαστε εκείνους που έκαναν αυτές τις δολοπλοκίες εναντίον μας. Φαίνεται πως λίγα τους φαίνονται αυτά που έκαναν μέχρι σήμερα. Να τους εμπιστευτούμε για να μας κάνουν περισσότερα. Αντί να τους δικάσουμε, να καθίσουμε ξανά στην αγκαλιά αυτών των τριών που έχουν βεβαρημένο μητρώο. Αυτό είναι που αποκαλείτε «μήνυμα ειρήνης»;

Και εσύ αγαπητέ αδελφέ που υποστηρίζεις την ειρήνη. Παλικάρι μου που έσκισες το λαιμό σου φωνάζοντας στις πλατείες πως «δεν εμποδίζεται η ειρήνη στην Κύπρο». Νά που εμποδίστηκε ακόμη και η διέλευση για τον ‘Αγιο Μάμα. Με εμπόδια γίνονται και οι διελεύσεις σου από την οδό Λήδρας (Λοκματζή) και το Λήδρας Πάλας. Η ειρήνη είναι κουτσή. Η ειρήνη είναι στραβή και κουφή σε αυτό το νησί. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς. Για ποια ειρήνη μιλάς εσύ; Τι είναι αυτό που λες ότι δεν μπορεί να εμποδιστεί; Πάρε και δες τις σημερινές εφημερίδες. ‘Ακουσε τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Αν θες διάβασε μονάχα τους τίτλους. Να δούμε ποιου η φωνή ακούγεται περισσότερο. Να δούμε πόσοι μείναμε να λέμε την αλήθεια σε αυτό το νησί.

Κωδικός άρθρου: 894133
ΠΟΛΙΤΗΣ – 04/09/2009, Σελίδα: 13

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube