Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Σεπτεμβρίου 2009

Διπλωματική ένταση μεταξύ Αγγλίας-Τουρκίας

Η Δούκισσα της Υόρκης Sara ή Sarah Ferguson (όπως αλλιώς είναι γνωστή) μεταμφιέστηκε και με τη συνοδεία της μικρότερης κόρη της κατέγραψαν με κρυφή κάμερα αποκρουστικές σκηνές στο ορφανοτροφείο του Σαράι κοντά στην Άγκυρα όπου “φιλοξενούνται” περί τα 700παιδιά και στη συνέχεια τις πρόβαλλαν σε σχετικό ντοκιμαντέρ στο βρετανικό ιδιωτικό κανάλι.

Στις σκηνές φαίνονται παιδιά να κακοποιούνται βάναυσα, να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους και να κρατούνται κλειδωμένα χωρίς να τους παρέχεται τροφή για ολόκληρη την ημέρα. Η τουρκική κυβέρνηση έξαλλη πραγματικά ζήτησε από την βρετανική την έκδοση της Sarah Ferguson στην Τουρκία για να δικαστεί για παράνομη εξαγωγή οπτικό-ακουστικού υλικού από τη χώρα, για το οποίο δεν υπάρχει από πριν κυβερνητική έγκριση.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν επίσης τη Sarah Ferguson πως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε σαν σκοπό να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο με απώτερο στόχο να παρεμποδιστεί η προσπάθειά της να εισέλθει στην ΕΕ.

Εάν η Βρετανική αστυνομία βρει το τουρκικό αίτημα αιτιολογημένο η Sarah Ferguson αντιμετωπίζει την πιθανότητα να εκδοθεί και να δικαστεί στην Τουρκία βάση της πρότερης συμφωνίας MLA (Mutual Legal Assistance) μεταξύ των δύο χωρών .

sofokleousin

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube