Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Σεπτεμβρίου 2009

Διαφημιστική εκστρατεία από την Ακροδεξιά κατά του πρώτου τζαμιού στη Δανία

Διαφημιστική εκστρατεία από την Ακροδεξιά κατά του πρώτου τζαμιού στη Δανία

Το ακροδεξιό Κόμμα του Δανέζικου Λαού (PPD), βασικός υποστηρικτής της κυβέρνησης, άρχισε την Τετάρτη μια διαφημιστική εκστρατεία κατά της κατασκευής τζαμιών στη Δανία, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα «κάστρα του ισλαμισμού».

Σε πολλές εφημερίδες της χώρας δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη καταχώριση που έδειχνε το Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, πάνω από το οποίο το PPD είχε προσθέσει δύο ξίφη και τον τίτλο «Όχι στα μεγάλα τζαμιά στις πόλεις της Δανίας».

Αυτή η εκστρατεία έρχεται ως απάντηση στην απόφαση του δημαρχείου της Κοπεγχάγης να επιτρέψει την κατασκευή στην πόλη του πρώτου τζαμιού στη Δανία, μια απόφαση που αμφισβήτησε το PPD και τώρα ζητεί να τεθεί πάλι σε ψηφοφορία το θέμα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Μόνο το Κόμμα του Δανέζικου Λαού ψήφισε κατά επειδή τα χρήματα &#x5Bγια την κατασκευή του τζαμιού&#x5D προέρχονται, μεταξύ άλλων, και από το καθεστώς τρόμου του Ιράν, αναφέρει η καμπάνια.

Το PPD προειδοποιεί επίσης ότι «άλλο ένα τζαμί πρόκειται να κατασκευαστεί σε τρία χρόνια στην Κοπεγχάγη με τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας, μιας δικτατορικής χώρας».

Η διαφημιστική καμπάνια του PPD επικρίθηκε από τους τοπικούς άρχοντες της Κοπεγχάγης, και κυρίως από το δήμαρχο Κλάους Μπόνταμ, ο οποίος είναι υπέρ της κατασκευής του πρώτου τζαμιού, «συμβόλου της πολυπολιτισμικής Κοπεγχάγης».

ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube