Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Σεπτεμβρίου 2009

Φινλανδία. Ρώσοι στρατιώτες απαγόρευσαν σε εκπρόσωπο της φινλανδικής πλοιοκτήτριας του Arctic Sea να επιβιβαστεί στο πλοίο

Ρώσοι στρατιώτες απαγόρευσαν σε έναν εκπρόσωπο της φινλανδικής εταιρείας πλοιοκτησίας του «Arctic Sea», το οποίο είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς για εβδομάδες, να επιβιβαστεί στο φορτηγό πλοίο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του.

“Οι ρωσικές αρχές δεν επέτρεψαν στον εκπρόσωπο μου να ανέβει στο κατάστρωμα το πρωί και δεν έδωσαν καμία εξήγηση”, δήλωσε ο Βίκτορ Ματβέγιεφ, επικεφαλής της φινλανδικής Solchart.

Ο κ. Ματβέγιεφ εξέφρασε ακόμη την ελπίδα του ότι οι ρωσικές αρχές θα αφήσουν σύντομα το «Arctic Sea» και μαζί και το φορτίο του.”Δεν έχω ιδέα γιατί το πλοίο που φέρει τη σημαία της Μάλτας βρέθηκε στα χέρια των Ρώσων.

Θα ήμουν ευτυχής αν η Μάλτα διευθετήσει το πρόβλημα με τρόπο ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να παραδώσουμε το φορτίο στον τελικό προορισμό του”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Solchart.

Πριν από μερικές ημέρες, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε τονίσει ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει προσεχώς έρευνα στο πλοίο, στην οποία θα προσκληθούν εκπρόσωποι της Μάλτας, ενώ διέψευσε ότι το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, στο οποίο έγινε πειρατεία στα τέλη Ιουλίου μέσα στα σουηδικά χωρικά ύδατα, μετέφερε στο Ιράν ρωσικούς πυραύλους εδάφους-αέρος S-300, όπως αναφέρουν πολλά μέσα ενημέρωσης.

ΕΞΠΡΕΣΣ,ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube