Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Αυγούστου 2009

“Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά”2

“Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά”2

Ανώνυμε φίλε 28 Αύγουστος 2009 8:34 μμ
Διάβασα με προσοχή το σχόλιό σου.
Επαναλαμβάνω, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι βαθειές και δεν έχουν μόνο πλούσιο παρελθόν, έχουν και μέλλον.
Για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη δυο πολύ σημαντικά προγράμματα:
Το ένα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τζευχάν-Χάιφα και το άλλο η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, που θα στρωθεί παράλληλα με αυτόν του φυσικού αερίου.
Οι αγωγοί αυτοί είναι υποθαλάσσιοι και θα πρέπει περάσουν από την ΑΟΖ της Συρίας και του Λιβάνου ή από την ΑΟΖ της Κύπρου.
Ένας από τους λόγους που διαμελίστηκε η Κύπρος το 1974 και επιδιώχτηκε και συνεχίζεται η προσπάθεια για ‘λύση’ του Κυπριακού στη λογική του σχεδίου Αννάν ήταν-είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στα ζητήματα αυτά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλλάσιων κοιτασμάτων και της αδειοδότησης διέλευσης των αγωγών από το βυθό της κυπριακής ΑΟΖ με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ, της Αγλγίας, των ΗΠΑ και φυσικά της Τουρκίας.
-Εαν, λοιπόν, το Ισραήλ δεχτεί να ορίσει την ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τακυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
-Εαν το Ισραήλ αρνηθεί να συμμετέχει από κοινού με ΗΠΑ και Τουρκία στις άθλιες ασκήσεις που γίνονται στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελορίζου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τουρκική, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
-Αν το Ισραήλ, αντί να παίζει κρυφτούλι και να παίζει με τις λέξεις, αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής (αφού αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του Ισραήλ και κάθε Εβραίου να μάχεται την αδικία και το ρατσισμό και τις γενοκτονίες που έγιναν κυοφορούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη) τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
Αν το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού πάψει την άθλια συμπόρευσή του με τους Τούρκους και την Τουρκία, μια συμπόρευση που στην ουσία ενθαρρύνει την Τουρκία να ασκεί τις γνωστές απαράδεκτες πολιτικές της στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και τηρήσει τουλάχιστον ουδέτερη στάση στα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικ΄ς σχέσεις, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
Τα ανωτέρω είναι μερικές από τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Τα υπόλοιπα, ασκήσεις του τύπου ‘Ένδοξος Σπαρτιάτης’ και θολές φωνές για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αθλιότητες του Ισραήλ και του εβραϊκού λόμπι εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube