Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Αυγούστου 2009

Απειλές πολέμου από τον Τσάβες για τις βάσεις στην Κολομβία

Απειλές πολέμου από τον Τσάβες για τις βάσεις στην Κολομβία

Για «σύννεφα» πολέμου πάνω από τη Νότια Αμερική προειδοποιεί ο Τσάβες

Αντιδρά η Βενεζουέλα
Η σχεδιαζόμενη αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων σε κολομβιανές στρατιωτικές βάσεις μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα για το ξέσπασμα πολέμου στην Νότιο Αμερική, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Ο Ούγκο Τσάβες «πάγωσε» τον Ιούλιο τις σχέσεις της χώρας του με την Κολομβία, στη συνέχεια, ωστόσο, αναίρεσε την απόφασή του.
Τότε, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε διαμαρτυρηθεί για διάφορες ενέργειες της Κολομβίας, όπως η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών για να βοηθήσουν στη μάχη κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
Την ώρα που ο Ούγκο Τσάβες αντιδρά, ο Αλβάρο Ουρίμπε, ο πρόεδρος της Κολομβίας αναζητά στήριξη για το σχέδιο στις χώρες της Νοτίου Αμερικής.
Ο Αλ.Ουρίμπε θα επισκεφτεί το Περού, τη Χιλή, τη Βραζιλία και την Παραγουάη, ενώ θα συναντηθεί και με τους προέδρους της Βολιβίας, της Αργεντινής και της Ουρουγουάης πριν μεταβεί στο Κουίτο του Εκουαδόρ για τη συνάντηση των ηγετών της Ένωσης των Χωρών της Νοτίου Αμερικής στις 10 Αυγούστου.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube