Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Αυγούστου 2009

Άρμα μάχης καταπλάκωσε στρατιωτικό στον Έβρο

Επιλοχίας καταπλακώθηκε από το άρμα μάχης στο οποίο ήταν επικεφαλής ενώ επέστρεφε στο στρατόπεδο από άσκηση στο Σουφλί του Έβρου.Το ατύχημα -στρατιωτικές πηγές εξέφραζαν φόβους και για τη ζωή του μόνιμου στρατιωτικού- συνέβη χθες αργά το βράδυ όταν το τανκ ανετράπη σε διασταύρωση επαρχιακού δρόμου.
Ο επιλοχίας, 31 χρόνων, ήταν επικεφαλής ενός Λέοπαρντ 1Α5 μέσα στο οποίο βρίσκονταν ακόμη τρία άτομα. Ο μόνιμος στρατιωτικός επιχείρησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, χρησιμοποιώντας την όπισθεν, επειδή το άρμα δεν χωρούσε να στρίψει. Άγνωστο πώς, το τανκ αναποδογύρισε, εγκλωβίζοντάς τον.

Τα άλλα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στο εσωτερικό κατάφεραν να βγουν χωρίς να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς. Όμως, ο επιλοχίας ήταν από τη μέση και πάνω έξω από το άρμα και δεν πρόλαβε να προφυλαχθεί.

Η επιχείρηση ανάσυρσης του άρματος και απεγκλωβισμού του επιλοχία δεν έχει ολοκληρωθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, και συνεπώς κανείς δεν μπορεί μιλήσει επίσημα για την κατάσταση του μόνιμου στρατιωτικού.
ΝΕΑ

Νεκρός υπαξιωματικός κατά τη διάρκεια άσκησης
Ένας 31χρονος υπαξιωματικός τραυματίσθηκε θανάσιμα χθες το βράδυ κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στον Έβρο.Ο 31χρονος υπαξιωματικός, ήταν αρχηγός πληρώματος άρματος μάχης, το οποίο έπειτα από ελιγμό ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη σε διασταύρωση επαρχιακού δρόμου. Κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του τα ξημερώματα, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος μόνιμος υπαξιωματικός είχε χάσει τη ζωή του, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από το ΓΕΣ προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube