Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιουλίου 2009

SIEMENS και η κατάρρευση της λογικής!

SIEMENS και η κατάρρευση της λογικής!

Werner von Siemens (1816-1892)

του Πάτροκλου Κουδούνη

Πριν από αρκετά χρόνια, ο αγαπημένος θείος ενός καλού μου φίλου –τέως βουλευτής που δυστυχώς δεν ζει πια- μας έπιασε και τους δύο και μας είπε μια ιστορία, σχεδόν ίδια με αυτήν της SIEMENS. Το έκανε φυσικά για να μας συμβουλέψει, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές στο μέλλον.

Μας είπε λοιπόν ότι του άρεσαν πολύ οι γυναίκες. Επειδή όμως αυτή η υγιής μανία μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για έναν παντρεμένο βουλευτή, έπρεπε να προσέχει.
Βέβαια, όταν ζεις στην Αθήνα και κυκλοφορείς με διαφορετική συνοδό κάθε βράδυ, είναι πολύ πιθανό να «συλληφθείς» όσο και να προσέχεις. Το μεγάλο όπλο όμως του θείου απέναντι στον κάθε λογής κίνδυνο, ήταν το θρασύτατο ψέμα. Αν παραδείγματος χάρη, εκεί που διασκέδαζε με τους παράνομους δεσμούς του, τύχαινε να συναντήσει γνωστούς, τους χαιρετούσε και την επόμενη μέρα έκανε πως δεν θυμόταν τίποτα, υπονοώντας ότι οι άλλοι δεν είχαν καταλάβει με ποιον μιλούσαν.
Όταν δε, έγινε τσακωτός από την ίδια του τη σύζυγο, ακολούθησε πιστά την παραπάνω τακτική. Η «σύλληψη» έγινε νωρίς το βράδυ στη Σόλωνος. Αφού σύστησε το φλερτ του στη γυναίκα του, όταν γύρισε τα χαράματα σπίτι του, έβγαλε τη σύζυγο τρελή, υποστηρίζοντας ότι είχε μέρες να περάσει από τη Σόλωνος!
Όσο κι αν επέμενε η άτυχη κυρία, ο θείος επέμενε ότι εκείνη ήταν στραβή και φαντασιόπληκτη ενώ με πάθος υποστήριζε ότι ουδέποτε είχε διαπράξει μοιχεία.
Η συμβουλή του θείου ήταν προφανής: ακόμα κι όταν σας πιάσουν στα πράσα, εσείς θα τους βγάζετε τρελούς. Αχρηστεύστε τη λογική τους! Μόνον έτσι θα πάτε μπροστά!
Ποτέ δεν ξέχασα αυτή την ιστορία. Όσο βέβαια περνούσαν τα χρόνια, αντιλήφθηκα ότι για τους λάτρεις της πολιτικής και της… μοιχείας, το κόλπο είναι και παλιό και γνωστό.
Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι αυτή η μεγάλη παρέα πολιτικών –και από τα δύο κόμματα- θα επιχειρούσε να ακολουθήσει την ίδια τακτική για να ξεφύγει από ένα τόσο εξόφθαλμο σκάνδαλο όπως αυτό της SIEMENS.
Ο Θόδωρος Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα από τους «Χριστοφοράκους» και τα έφερε στο κόμμα. Ο Θόδωρος Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι κι εκείνος έπαιρνε λεφτά από φίλους του επιχειρηματίες και τα πήγαινε στο κόμμα.
Αυτά δεν μας σοκάρουν πλέον. Μας σοκάρει όμως και μας εξοργίζει η τακτική που ακολουθεί πρωτίστως ο κ. Παπανδρέου που λίγο-πολύ υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Δεν είμαστε ηλίθιοι αγαπητέ!
Μας ενοχλεί πολύ ο κ. Παπακωνσταντίνου που υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διπλά ταμεία. Δεν είμαστε καθυστερημένοι φίλε συναπόφοιτε!
Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως η στάση της κυβέρνησης που αντί να αγωνίζεται λυσσαλέα για να χυθεί άπλετο φως, βάζει κάτι «λαγούς» που λέμε και στον στίβο, να ηγηθούν στην κούρσα ενάντια στην … «επιείκεια»!
Δεν θέλουν να μιλήσουν εκείνοι που λάδωναν πολιτικούς, με την υπόσχεση της αμνηστίας. Κακώς κύριοι. Διότι, κάπως έτσι κατόρθωσε το FBI να εξαρθρώσει τις μεγάλες οικογένειες της Μαφίας.
Εδώ όμως έχουμε… “υγιείς αντιδράσεις” εκ των έσω όπως αυτή του υπουργού Τουρισμού κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος δεν συμφωνεί με το γερμανικό σύστημα που επιβραβεύει εκείνους που αποφασίζουν να …μιλήσουν, προκειμένου να πιαστούν μεγάλα ψάρια.
Ο κ. Μαρκόπουλος και άλλοι σαν κι αυτόν, μάλλον προτιμούν τις… μαρίδες. Και δεν θέλουν να αρχίσει κανείς να μιλάει για πολιτικούς.
Στην ουσία λοιπόν, ούτε η κυβερνητική παράταξη – που φαίνεται πως διατήρησε στενές σχέσεις με τη SIEMENS και μετά το 2004- αγωνίζεται με πάθος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Παρά το γεγονός ότι –πρωτίστως- η οικογένεια Μητσοτάκη και δευτερευόντως ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών είχαν στήσει ολόκληρα νοικοκυριά πάνω στις … εκπτώσεις του Χριστοφοράκου, τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν μια τάση να σφυρίζουν αδιάφορα.
Κατά τη δική μου κρίση, η συγκεκριμένη ομάδα είναι δυο φορές ένοχοι. Πρώτον για τις δωροληψίες και δεύτερον για το είδος αυτών. Οι άλλοι τουλάχιστον ήταν σοβαροί κι έπαιρναν εκατομμύρια. Αυτοί εδώ πέρα εκτέθηκαν για δυο πλυντήρια και τρία μπλέντερ! (Βέβαια, όλο και κάτι ψιλά θα τσίμπαγαν κι αυτοί. Δεν πιστεύω όμως να ήταν πολλά, αν σκεφτούμε ότι παραδίπλα παραμόνευε ο στρατηγός Τσουκάτος και τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στις μπίζνες είναι οι καλύτεροι!).
Κερασάκια σ’ αυτή την αστεία τούρτα που σύντομα θα τους επιστραφεί κατάμουτρα είναι οι αρμόδιοι εισαγγελείς οι οποίοι είναι είτε κουφοί είτε αργοί. Πώς είναι δυνατόν να ακούγονται και για να γράφονται λεπτομέρειες για χρηματοδοτήσεις κομμάτων από εταιρείες κι επιχειρηματίες και να μην έχει γίνει ούτε ένας έλεγχος σε κομματικά ταμεία;
Ποιοι είναι αυτοί που χαρίζουν λεφτά στα κόμματα; Πού βρήκαν τα χρήματα; Είναι νόμιμα; Είναι δηλωμένα; Μήπως τα ‘χουν βγάλει πουλώντας ναρκωτικά ή κάνοντας λαθρεμπόριο; Τι χρήματα είναι αυτά τέλος πάντων;
Είμαι βέβαιος ότι όσοι έχετε παρακολουθήσει την συγκεκριμένη υπόθεση και το γελοίο παραλήρημα των πολιτικών θα έχετε πολλάκις αναρωτηθεί αν μας περνούν για βλάκες. Επιτρέψτε παρακαλώ να απαντήσω εγώ σ’ αυτό.
Σίγουρα ναι! Παρά το σκληρό μήνυμα της αποχής από τις ευρωεκλογές, συνεχίζουν όλοι τους να απευθύνονται στο ελληνικό λαό, με στόχο να διαβρώσουν τη λογική του. Αυτό όμως δεν είναι πλέον εφικτό.
Παρότι έχουμε όλοι καταλάβει ότι είναι ένα μάτσο από καρμίρηδες βλαχοδήμαρχους που δεν φοβούνται να εκτεθούν ακόμα και για έναν λεμονοστύφτη! Αρκεί να είναι SIEMENS.
Βγαίνει τώρα ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επειδή δείχνει καλό παιδί, νομίζει ότι μπορεί να μας κοροϊδέψει και λέει στους Πασόκους συντρόφους του: «Ακόμη και κάποιο μέλος της οικογένειάς μου να σας ζητήσει μια ανώδυνη εξυπηρέτηση, θέλω να το πληροφορηθώ αμέσως. Πολύ περισσότερο αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως η ικανοποίησή της μπορεί να παρεξηγηθεί από τους πολίτες».
Αυστηρότατος ο πρόεδρος…φέρνει νέα ήθη στην πολιτική. Κατ’ αρχάς , είμαι βέβαιος ότι τα μέλη της οικογένειάς του, αν ήθελαν κάτι από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ θα το ζητούσαν κατευθείαν από εκείνον (δεν νομίζω να πήγαιναν ούτε στον Βενιζέλο ούτε στη Δήμητρα Λιάνη για χατήρια). Από την άλλη όμως, είναι επίσης γνωστό ότι οι πρωτοκλασάτοι των δύο κομμάτων βοηθούνται και μεταξύ τους.
Για παράδειγμα, όταν ο μικρός αδελφός Αντρίκος, προσπαθούσε να φύγει από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να έρθει καθηγητής στην Αθήνα, αυτός που έκανε τα περισσότερα τηλεφωνήματα σε καθηγητές για να τον ψηφίσουν φέρεται να ήταν ο Κώστας Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες πάντα… Αυτό φυσικά δεν είναι κακό. Είναι απλά ένα δείγμα της δουλειάς τους…
Ο Σόλων (Αθηναίος φιλόσοφος και νομοθέτης, 640-558 π.Χ.) είχε σοφά διατυπώσει την εξής παρομοίωση. Είχε πει λοιπόν ότι ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Θα πιάσει ότι μικρό πέσει πάνω του αλλά θα διαλυθεί αμέσως από οτιδήποτε μεγάλο και ισχυρό πάει να τον διαπεράσει.
Φαίνεται ότι οι Έλληνες πολιτικοί κι επιχειρηματίες έχουν κατανοήσει άριστα την ουσία αυτής της παρομοίωσης και κάνουν τα πάντα για να μη διαψεύσουν τον σοφό Σόλωνα. Καλό είναι βέβαια να αρχίσουν να προσέχουν από εδώ και πέρα γιατί, ως φαίνεται, ξεπέρασαν τα όρια. Κι αυτό δεν είναι ανεκτό ούτε από Θεούς, ούτε από ανθρώπους…

[email protected]

ΠΗΓΗ www.euro2day.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube