Weather Icon

Ο Γιόσκα Φίσερ σύμβουλος στο πρόγραμμα κατασκευής Nabucco

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Γιόσκα Φίσερ ανέλαβε σήμερα επισήμως συμβουλευτικό ρόλο στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, ο οποίος προορίζεται να συνδέσει την Ευρώπη με τους ενεργειακούς πόρους της περιοχής της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυστριακής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV AG.

Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι από τις χώρες διαμετακόμισης, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, πρόκειται να υπογράψουν στις 13 Ιουλίου στην Αγκυρα τη διακρατική συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος. Η Γερμανία, αν και δεν είναι χώρα διαμετακόμισης, είναι ωστόσο εταίρος στο πρόγραμμα.

Ο κ. Φίσερ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανία μέχρι το 2005, προσελήφθη για να συντηρεί τις επαφές και το διάλογο μεταξύ των πολιτικών ηγετών των χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα Nabucco, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της OMV AG.

Ο κ. Φίσερ είναι ο δεύτερος γερμανός πολιτικός που θα εργαστεί για ένα μεγάλης εμβέλειας ενεργειακό πρόγραμμα, μετά τον πρώην Γερμανό καγκελάριο κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος εργάζεται στο ανταγωνιστικό γερμανο-ρωσικό κονσόρτσιουμ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube